Yön pikkutunneilla uppoaa helposti slaissi jos toinenkin. Kuva: Shutterstock
Yön pikkutunneilla uppoaa helposti slaissi jos toinenkin. Kuva: Shutterstock

Muutaman lasillisen jälkeen kroppa kiljuu kebabia, pizzaa ja lihapiirakoita. Siihen on hyvä syy.

Kasvissyöjäystäväni palasi sekasyöjäksi, koska ei voinut vastustaa nakkikioskin lihapiirakkaa. Lihanhimo iski kuulemma aina silloin, kun hän talsi öistä katua baarista kotiin.

Joidenkin mielestä kaikki ruoka maistuu humalassa tavallista herkullisemmalta, mutta mitä enemmän kännimättö sisältää rasvaa, sokeria ja hiilihydraatteja, sitä enemmän humalainen sitä himoitsee.

Northwesternin yliopiston mukaan selitys löytyy verensokeritasoista. Maksa saattaa alkoholia polttaessaan sekoittaa veren sokeritason säätelyä, jolloin verensokeri voi laskea nopeastikin. Matala verensokeri puolestaan saa ihmisen himoitsemaan kaikkea sellaista, jonka avulla verensokerin saa nousemaan nopeasti. Näitä aineksia löytyy erityisesti roskaruuasta.

Eikä siinä kaikki. Tutkimuksen mukaan myös humalan aiheuttama rento-olo lisää herkutteluhalua.

Toisaalta ihmekös tuo, että hauskaa iltaa haluaa toisinaan jatkaa vielä yhden hauskan hampurilaisen verran.

Lähde: Science of Us

Lue myös:

Helppoa biletarjottavaa: broileri-avokadorullat

Älä twiittaa kännissä, opettaa viisikymppinen Bridget Jones

Erikoista alkoholivalistusta Japanissa – Toimisiko sama Suomessa?