Me Naiset
|
Alina Koskela
Monet miehet olisivat kiinnostuneita lihan vähentämisestä, mutta he tarvitsevat sille ensin sosiaalisen luvan.. Kuva: Shutterstock
Monet miehet olisivat kiinnostuneita lihan vähentämisestä, mutta he tarvitsevat sille ensin sosiaalisen luvan.. Kuva: Shutterstock

Brittitutkimuksen mukaan yhä useampi mies on kiinnostunut lihan vähentämisestä, mutta he tarvitsevat siihen ensin sosiaalisen luvan.

Tutkijoille on selvinnyt, että miehet pelkäävät kasvisannosten tilaamista ravintoloissa, kertoo Telegraph. Kasvisvaihtoehdon tilaaminen aiheuttaa pelkoa sosiaalisesta häpäisystä ja naurunalaiseksi joutumisesta.

Vuoden kestänyt tutkimus toteutettiin Iso-Britanniassa, Southamptonin yliopistossa. Tutkijat havaitsivat miesten pelkäävän sosiaalista eristäytymistä, mikäli he vähentäisivät lihan kulutustaan ystäviensä seurassa. Pelkoa kokivat jopa ne miehet, jotka eivät pitäneet lihasta tai jotka eivät voineet syödä sitä terveyssyistä.

Tutkimuksen toteuttanut tutkija Emma Roen sanoo, että monet miehet ovat kiinnostuneempia lihan vähentämisestä, mutta he tarvitsevat sille ensin sosiaalisen luvan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lihansyönnin vähentäminen on suurin yksittäinen ympäristöteko, mitä yksilö voi tehdä.

Suomessa kasvisruoka on puhuttanut paljon elokuun loppupuolella, kun Puolustusvoimat ilmoittivat lisäävänsä pakollisia kasvisruokapäiviä armeijassa. Vastalauseita kuultiin jopa ministeritasolta, kun puolustusministeri Jussi Niinistö kommentoi, kuinka ”mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvisruokavastaisuuden lietsominen ei liene hyväksi kellekään, sillä useiden tutkimusten mukaan lihansyönnin vähentäminen on suurin yksittäinen ympäristöteko, mitä yksilö voi tehdä.

Oxfordin yliopiston jättitutkimuksen mukaan kasvisruokavalioon siirtyminen vähentää esimerkiksi ruuankulutuksesta syntyviä kasvihuonekaasuja, vesistöjen rehevöitymistä ja maaperän saastumista. Lisäksi sillä on suora yhteys eri eläinlajien tulevaisuuteen. Jatkuvasti kokoaan kasvattavat viljelysmaat ovat suurin yksittäinen syy lajien sukupuuttoon.

Sinkku

Mies, joka ei uskalla valita vegevaihtoehtoa, ei minulle kelpaa. Semmoinen jänishousu on varmasti tylsä pelkuri myös muilla elämänalueilla.

Naapuri

Tässä on vähän sama tilanne kuin siinä, että joukossa joku ei käytä alkoholia. Sosiaalinen paine painostaa tekemään asioita, joita ei halua.
Jos tykkää kasvisruoasta ei siinä tarvitse sitä mitenkään kenellekään perustella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla