Aviopari Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff suukottavat Michelin-tähdellä palkitun ravintolansa Askin edessä. Kuva Hanna Berndtson-Hera
Aviopari Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff suukottavat Michelin-tähdellä palkitun ravintolansa Askin edessä. Kuva Hanna Berndtson-Hera

Michelin-tähdellä palkitun perheravintola Askin perustajat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ottavat välillä lapsetkin mukaan töihin.

Suomi on saanut kaksi uutta Michelin-ravintolaa, jotka paljastettiin 12. maaliskuuta Tukholmassa. Toinen niistä on Helsingin Kruunuhaassa sijaitseva ravintola Ask, jota pyörittää aviopari Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Pariskunta kertoo Me Naisille, että Michelin-tähti tuntuu erityisen hyvältä, sillä ravintola on ollut auki vasta puolitoista vuotta.

– On ihan huikeaa saada tällaista tunnustusta ja näin pian. Tähtihän myönnetään varsinaisesti kokille eli miehelleni, mutta yhdessä olemme tämän tehneet, viinipuolesta vastaava Linda iloitsee.

– Kyllä se on kiva palkinto. Innolla odotimme tähtien julkistusta. Olimme ravintolassamme minipalaverissa, kun kuulimme uutiset, Filip jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Linda ja Filip ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta ja heillä on 4- ja 8-vuotiaat lapset. Vaikka suurin osa ajasta kuluu ravintolaa pyörittäen, välillä vietetään myös perinteistä perhe-elämää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Joskus lapsetkin ovat mukana ravintolassamme. Olemme rehellinen perheravintola, joita ei Suomessa kovin montaa ole. Tämä on meille enemmän elämäntapa kuin työ, muuten emme jaksaisi tehdä tätä, Linda sanoo.

Luomu- ja lähiruoalla huipulle

Linda ja Filip ovat työskennelleet ravintola-alalla yli 15 vuotta sekä Suomessa että ulkomailla. Linda arvelee Askin menestyksen johtuvat siitä, että he käyttävät annoksissaan vain luomu- ja lähiruokaa.

– Meillä on syvä ajattelutapa siitä, mitä lautaselle laitetaan. Kaikki tuotteemme ovat luomua ja tulevat pieniltä tuottajilta. Myös viinien suhteen tiedämme, ketkä ovat tuottajia. Näin maut ovat aina kohdillaan.

Suomen Gastronomien Seura valitsi Askin helmikuussa myös Vuoden ravintolaksi.

Toinen uusi yhden tähden Michelin-ravintola on Helsingin Eirassa sijaitseva Chef&Sommelier.

Helsingissä on nyt kuusi yhden tähden Michelin-ravintolaa. Ainoa kahden tähden Michelin-ravintola Chez Dominique lopetti toimintansa viime vuonna.

Lue lisää:

Näin Hans Välimäki kommentoi Michelin-tähden saaneita ravintoloita

Michelin-oppaaseen 34 irlantilaispubia

Maailman halvin Michelin-ravintola – ateria alle 10 e

Sisältö jatkuu mainoksen alla