Henri Alénista tulee Master Chef -tuomari. Hänen parinaan on ohjelman aikaisemmiltakin kausilta tuttu Tomi Björck. Kuva: Nelonen
Henri Alénista tulee Master Chef -tuomari. Hänen parinaan on ohjelman aikaisemmiltakin kausilta tuttu Tomi Björck. Kuva: Nelonen

Masterchef VIP -ohjelmassa 18 julkkista kokkaa kilpaa. Tomi Björckin tuomariparina nähdään Henri Alén.

Masterchefistä nähdään tänä vuonna julkkisversio. Mukana ovat Mikko von Hertzen, A.W. Yrjänä, Laila Snellman, Anni Hautala, Kaisa Liski, Martina Aitolehti, Emma Kimiläinen, Sakari Kuosmanen, Ville Niinistö, Kim Herold, Jyrki Anttila, Manuela Bosco, Veeti Kallio, Mikko Kivinen, Mikaela Ingberg, Jussi Chydenius, Eva Louhivuori ja Jussi69.

Kilpailijoilla on jokaisessa jaksossa jokin teema. Tomin ja Henrin lisäksi annoksia arvioivat huippukokit ja ruoka-asiantuntijat.

Tomi on julkaissut Instagram-tilillään tunnelmia parhaillaan kuvattavasta ohjelmasta.

Veeti Kallio, Emma Kimiläinen ja Mikaela Inberg.

Jussi 69.

Kim Herold.

 

Kuvaushommissa #MasterChefVip #MasterChefSuomi #Nelonen #ComingSoon

A photo posted by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Martina Aitolehti.

Master Chef VIP alkaa Nelosella tiistaina 10. helmikuuta klo 20. Voittaja selviää 14. huhtikuuta.

Lue myös:

Henri Alén käännytti presidentin ja Hjalliksen ravintolansa ovelta

Henri Alén: ”Luon ympärilleni jatkuvaa kaaosta”

Master Chef -voittajan isä: ”Rohkeuden puute on jarrutellut Kiraa”

Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg
Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg

Saisiko olla perunanachoja, paahtopaistia vai piimäpannacottaa?

Mikä ruoka sopisi parhaiten 100-vuotiaan Suomen juhlistamiseen? Jokin herkullinen ja juhlava, mutta riippuu myös syöjistä. 

Kokosimme ideat itsenäisyyspäivän tarjoiluihin:

Illallispöytään

  1. Poro-persimoniviipaleet ja savulohi-parsapiiraat ihastuttavat alkuruokina.
  2. Maa-artisokkakeitto, juurekset sekä possurulla ja piimäpannacotta muodostavat Suomi-henkisen illallismenun.
  3. Jos tavoitteena on edullinen illallinen, eikä tarjottavien tarvitse olla perinteisiä suomalaisia, itämainen lohi on kokeilemisen arvoinen. Resepti on helppo ja edullinen, mutta lopputulos näyttävä ja maukas.
  4. Jälkimarinoitu paahtopaisti syntyy yllättävän helposti.
  5. Juustokakku on aina hyvä jälkkäri. Kokeile sitruuna-lakujuustokakkua, limetti-minijuustokakkuja, porkkanajuustokakkua tai crème brûlée -kinuskijuustokakkua. 
  6. Mehevä mutakakku käy myös vegaanisille juhlijoille.

Television ääreen

  1. Naposteltavistakin voi tehdä kokonaisen menun: poropiirakkaa, helppoja mätitähtiä, ruisnappeja ja täytettyjä pipareita.
  2. Suolainen fetapannari on nopea, herkullinen ja vieläpä gluteeniton valinta.
  3. Tuhdit vegaaniset perunanachot tuovat potkua Linnan juhlien katsomoon.
  4. Kaipaatko jotakin klassista, mutta uusin maustein? Testaa joulutorttujen uusia täytteitä.

Rentoon juhlintaan

  1. Söpöt sorbettikuoharit kruunaavat bileet.
  2. Salaattibaari pitää bilettäjät kylläisinä, ja syötävää löytyy niin kalan kuin kasvistenkin ystävälle. 
  3. Herkullinen peltigalette pelastaa laiskan emännän juhlat.
  4. Herkkujälkkäri ei aina vaadi mittavia valmisteluja: tiramisu-jäätelökakku syntyy kymmenessä minuutissa.
  5. Aina puhutaan Linnan juhlien boolista, mutta kyllä kotibileissäkin osataan booleja tehdä.

Jauheliha kokataan nyt aasialaisittain. 

Thaimaalainen jauhelihakulho

4 annosta

Valmistusaika 30 min

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 tuoretta chiliä

1 suippopaprika

1 ruukku thai-basilikaa

2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa

2 rkl hunajaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limeä

4 munaa

½ tl suolaa

tarjoiluun

riisiä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita chilit ja paprika. Poista siemenet ja kannat. Hienonna chili. Viipaloi paprika. Irrota basilikasta lehdet. Säästä muutama kaunis oksa koristeluun.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita, chiliä ja paprikaa 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Anna sen ruskistua. Lisää hunaja, soija, kalakastike ja purista limestä mehu. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin kun paistat munat. Ripottele munien pintaan suola.
  3. Viimeistele kastike sekoittamalla joukkoon basilikanlehdet.
  4. Kokoa kulhoihin riisiä, jauhelihakastiketta ja paistettu muna. Koristele basilikan oksalla.