Älä unohda makeaa grillattavaa. Kuva: Shutterstock
Älä unohda makeaa grillattavaa. Kuva: Shutterstock

Grillaus on ruuanlaiton hauskin muoto, grillaajamestari Janne Töllinen muistuttaa.

1. Marinoi itse – kokeile tilliä lihalle!

Kun valitsee maustamattoman lihan ja tekee itse marinadin, saa varmasti haluamaansa. Suomen kokkimaajoukkueeseen kuuluva pallogrillauksen Suomen mestari Janne Töllinen neuvoo helpon marinadin, johon tarvitset soijaa, balsamicoa, punaviiniä ja tilliä.

– Kaikki eivät usko, että tilli sopii muunkin kuin kalan kanssa, mutta se on täydellinen kumppani naudanlihalle tai lampaalle, vartaille tai pihveille. Hakkaa vielä grillauksen jälkeen tuoretta tilliä päälle – kannattaa kokeilla, Janne kannustaa.

Jannen suosikin lisäksi marinadin voi tehdä vaikka Coca-Colasta, ketsupista ja chilikastikeesta tai viinistä, balsamicosta ja sitruunankuoresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä on Henri Alénin lempimarinadi? Katso täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Älä sorsi makeaa grillattavaa

Pihvejä, makkaraa, kasviksia – mutta entäs ne makeat? Ananas, persikka ja banaani ovat mitä parhainta grillattavaa.

– Testaile eri jälkiruokia grillillä. Laita folionyyttiin suklaata, jonka maustat ripauksella merisuolaa ja chiliä. Sulaan suklaaseen voi dipata vaikka mansikoita, Janne vinkkaa.

3. Muista, että grillaus on hauskaa

– Grillaus on hauskinta olemassa olevaa ruuanlaittoa, koska sitä voi tehdä porukassa eikä kokin tarvitse piileksiä keittiössä, kunhan esivalmistelut tekee vaikka grillauspäivän aamuna. Älä ota grillausta liian vakavasti. Kaikkea voi grillata, Janne kertoo ja paljastaa tehneensä itse grillillä esimerkiksi lettuja.

– Älä arastele hiili- tai pallogrilliä, sillä niillä saat ruokaan kaasugrilliä paremman maun, hän vinkkaa.

Lue myös:

Grillaaja, muista kahden pihvin sääntö!

Sisältö jatkuu mainoksen alla