Lohikäärmehedelmä eli pitahaya on kelpo jälkkäri. Kuva: Shutterstock
Lohikäärmehedelmä eli pitahaya on kelpo jälkkäri. Kuva: Shutterstock

Superfoodin eli voimaruuan uusi aalto on täällä. Joko nämä löytyvät lautaseltasi?

Pois alta, chiansiemenet ja goji-marjat! Seuraavaksi nautiskellaan nimittäin maquilla, camulla, lucumalla ja lohikäärmehedelmällä. Namskis!

Maqui Etelächileläisen maqui-marjan sanotaan olleen Mapuche-intiaanien voimanlähde. Maqui-jauhe sisältää runsaasti tulehduksia ja stressiä estäviä antioksidantteja sekä vitamiineja. Lisää teelusikallinen marjajauhetta esimerkiksi smoothien joukkoon.

Camu Camu camu -marjat ovat oikea C-vitamiinipommi, ja yksi marja sisältää jopa 70 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Camujauhetta voi lisätä päivässä teelusikallisen erityisesti juomiin, esimerkiksi teehen tai smoothieen.

Lucuma Perulaisen vihreäkuorisen hedelmän lihaa kuvaillaan vaahterasiirapin ja bataatin välimuodoksi. Kuivatuista hedelmistä valmistettu lucuma-jauhe sisältää runsaasti C-, B1- ja B2-vitamiineja. Jauhe sopii esimerkiksi puuron joukkoon sekä makeutensa vuoksi leivontaan.

Lohikäärmehedelmä Makeahko pitahaya eli lohikäärmehedelmä toimii kuivattunakin. Ravinteikas hedelmä sisältää muun muassa proteiinia, kuituja, omega3:a, hyviä mineraaleja ja vitamiineja. Kiwiä ja päärynää muistuttava hedelmä sopii naposteltavaksi sellaisenaan tai jälkiruokana.

Lähde: hyvinvoinnin.fi, mindbodygreen.com, nettimiini.com

Lue myös:

Viljattomuustrendi paisuu – kokojyväkin kieltolistalle?

Salimimmi, syötkö tarpeeksi? Näin tankkaat oikein

Nämä ovat parhaat vihreät voimailijalle ja kestävyysliikkujalle

Tämän takia syöt epäterveellisesti, vaikka tiedät ettei pitäisi