Peterin bruschettareseptiin käytetään Maijan keräämät sienet. Kuva: Liisa Valonen
Peterin bruschettareseptiin käytetään Maijan keräämät sienet. Kuva: Liisa Valonen

Oletko jo kokeillut tätä Nymanien sieni-bruschettaohjetta?

Yhteisessä haastattelussaan Maija Lukkari-Nyman ja Peter Nyman kertovat, etteivät avioparin liitossa toteudu perinteiset mimmi- ja machoroolit. Maija remontoi ja käy metsässä, Peter hoitaa kokkaamisen. Maija poimii sienet, Peter valmistaa niistä sienileipäbravuurinsa.

Nymanit kehuivat seinäleipiään taivaalliseksi, joten pyysimme siihen reseptin. Tässä se tulee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sieni-bruschetta, 2–4 hengelle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Sanoma-arkisto / Vesa Ranta
Kuva: Sanoma-arkisto / Vesa Ranta

TARVIKKEET

Oliiviöljyä

Reilu 1/2 litraa puhdistettuja metsäsieniä. Pilko suurimmat sienet hieman pienemmiksi. Pienet sienet voit jättää kokonaisiksi.

2 valkosipulinkynttä hienonnettuina

Muutama timjaminoksa, lehdet revittyinä

Runsaasti tuoretta, pieneksi silputtua persiljaa

Merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

2 chiliä hienonnettuina

Pieni pala voita

1 sitruuna

2–6 viipaletta maalaisleipää

koristeeksi oreganoa

OHJE

  1. Kuumenna paistinpannu ja kypsennä sienet vesitilkassa.
  2. Kaada sopivasti oliiviöljyä pannulle veden haihduttua.
  3. Lisää hienonnettu valkosipuli, chili, timjami ja persilja.
  4. Lisää mustapippuria ja halutessasi suolaa. Anna paistua muutama minuutti.
  5. Jos sienet uhkaavat kuivua, lisää hieman oliiviöljyä.
  6. Anna sienten paistua pannulla noin 3–4 minuuttia, lisää voi ja purista sienille hieman sitruunamehua. Varo lisäämästä mehua liikaa, ettei sitruuna peitä alleen sienten makua.
  7. Lopuksi lisää 2–3 rkl vettä, jotta syntyy hieman kastikemainen koostumus ja anna olla vielä hetki liedellä.
  8. Paahda leivät, asettele lautaselle ja laita päälle sieniseosta. Koristele vielä tuoreilla yrteillä.

Resepti on aiemmin julkaistu Maijan blogissa.

Sieniherkkua

Miksi sienet kypsennetään vesitilkassa?! Tuoreet sienet, joita ei tarvitse työpöytä, laitetaan pannulle ja niistä haihdutetaan neste. Jos käytetään keittämistä vaativia sieniä kuten rouskuja, niin ne keitetään runsaassa vedessä, ja keitinvesi kaadetaan pois. Sienileipä on varmasti hyvää! Sienipiirakka suppiksista tai kanttarelleista on yksi oma suosikkini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla