Täydellinen muna syntyy ajastimen avulla. Kuva: Shutterstock
Täydellinen muna syntyy ajastimen avulla. Kuva: Shutterstock

Muna-ravintolan omistajat kertovat, miten keitetään täydellisiä kananmunia.

Egg-nimistä ravintolaa Brooklynissä pyörittävät George Weld ja Evan Hanczor paljastavat uudessa Breakfast: Recipes to Wake Up For -kirjassaan superhelpon tavan keittää joka kerta täydellisiä munia.

Näin se tapahtuu:

1. Laita munat matalaan kattilaan. Kaada kattilaan vettä sen verran, että munat juuri ja juuri peittyvät.

2. Kiehauta vesi mahdollisimman nopeasti kiehumispisteeseen. Kun vesi alkaa kiehua, sekoita munia kerran varovasti ja nosta kattila pois liedeltä.

3. Jätä munat kattilaan kuumaan veteen, ja käynnistä ajastin. Pehmeät munat: 3 minuuttia. Puolikovat munat: 6 minuuttia. Kovaksikeitetyt munat: 10 minuuttia.

4. Kun haluamasi aika on kulunut, kaada lämmin vesi pois ja huuhdo munat kylmällä vedellä.

Ps. Kovaksikeitetyt munat säilyvät syömäkelpoisina viiden päivän ajan.

Lähde: Women’s Health

Lue myös:

Munan voi kuoria puhaltamalla – näin temppu onnistuu

Vie salaattisi uudelle, syöpää ehkäisevälle tasolle: lisää vain muna

Oi, miten söpöä! Sydämenmalliset munat hurmaavat

Hulvaton pullotemppu – näin erottelet kanamunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan