Muodikas limu on pieni. Tämä vaaleanpunainen sulotar maistuu ruusulta.
Muodikas limu on pieni. Tämä vaaleanpunainen sulotar maistuu ruusulta.

Trendistä kiinnostuneet innostuvat pienpanimoista, luomusta ja kotitekoisesta limusta.

Losangelesilaisessa ravintolassa tarjoilija pudistaa päätään kokistilaukselle.

– Mutta meillä on itse tehtyä luomulimua ja paikallista kurkku­-hunajalimonadia.

Pöytään saapuva pullo paljastaa, mikä nyt on muotia ­limujen maailmassa. Annos on pieni, maku kekseliäs, ja juoman ainekset ovat luomua.

Limujen ympärillä käyvä kuplinta johtuu terveystietoisuuden noususta. Moni pyrkii vähentämään makeiden virvoitusjuomien käyttöä. Trendistä kiinnostuneet innostuvat pienpanimoista, luomusta ja kotitekoisesta limusta.

Suomessa kauppojen hyllyiltä löytyy pieniin lasipulloihin pakattuja ulkomaisia limuja, ­kuten Fentimansin ruusujuomaa Englannista ja ruotsalaisia ­Naturfrisk-luomulimuja.

Kotimaisista panimoista Laitila on jo vuosia tehnyt nostalgiantäyteisiä juomia, Hartwallilta löytyy luomua, ja Raikastamo luottaa klassikkomakuihin. Viini­tiloista kouvolalaisen Viiniverlan mustaherukkalimussa maistuu aito marja.

Mehuistaan tunnettu eteläkarjalainen Kaskein Marja räätälöi uuden sukupolven limuja ravintoloille. Midhill-ketjun burgeriravintoloissa juodaan muun muassa vihreää omenaa ja helsinkiläiselle Juuri-ravintolalle on kehitteillä mustaherukanlehdiltä maistuva limppari.

Lue myös: