Nämä kahvithan ehtivät jo jäähtyä! Kuvat: Reuters
Nämä kahvithan ehtivät jo jäähtyä! Kuvat: Reuters

Eteläkorealainen kahvimestari taiteilee juoman pintaan vaikka Vincent van Goghin kuuluisan tähtitaivaan jäljitelmän.

Sydämet ja ruusut ovat kivoja yllätyksiä maitokahvin ja -teen pinnassa, mutta Lee Kang-bin on vienyt kahvitaiteen monta astetta pidemmälle.

Lee Kang Bin on työskennellyt baristana kymmenen vuotta. Kuva: Reuters
Lee Kang Bin on työskennellyt baristana kymmenen vuotta. Kuva: Reuters

Seoulilaisessa Cafe C. Through -kahvilassa hän taiteilee kahvikuppeihin kuuluisien taideteosten kuvia – välillä myös kevyempiä kuvia, kuten sarjakuvahahmoja ja kauniita maisemia.

Valkoinen, vaahdotettu maito toimii kanvaksena, johon Kang-bin maalaa kuvat muun muassa värjätyllä kermalla.

Barista kertoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että asiakkaat saattavat näyttää hänelle jonkun lempitaulunsa kuvan, jonka hän sitten maalaa kahvin pintaan. Yhden kupin tekemiseen kuluu noin 15 minuuttia ja sen hinta on noin kahdeksan euroa.

Kang-binin Instagram-tilistä on tullut suosittu paikka seurata kahvitaiteilijan töitä. Tämän jutun kirjoitushetkellä hänellä on yli 175 000 Instagram-seuraajaa. Kuvat hänen kahveistaan leviävät myös kahvila-asiakkaiden sometileiltä.

Lisäksi häntä voi seurata äskettäin perustetulla Youtube-kanavalla.

Kulauttaisitko alas kurkusta Vincent van Goghin Tähtikirkkaan yön tai Edvard Munchin Huudon? Kuva: Reuters
Kulauttaisitko alas kurkusta Vincent van Goghin Tähtikirkkaan yön tai Edvard Munchin Huudon? Kuva: Reuters
Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Rosmariiniöljy viimeistelee pizzanautinnon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täytä moderni kinkkupizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla. Kruunaa pizza rosmariiniöljyllä

Valmista ensin pizzataikina, ja taikinan kohotessa rosmariiniöljy.

Pizzataikina

4 pizzaa

Valmistusaika 15 min + 1 t kohotus

4 dl vettä

½ tuorehiiva

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl durumjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2 Peitä kulho keittiöliinalla, ja anna kohota huoneenlämmössä tunti.

Rosmariiniöljy

n. 1 dl öljyä

Valmistusaika 10 min

10 rosmariininoksaa

1 dl öljyä

1 sitruuna

½ tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 Irrota lehdet oksista. Puolita sitruuna ja purista sen mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loputkin ainekset ja soseuta kauniin vihreäksi öljyksi.

Omena-kinkkupizza

4 pizzaa

400 g tomaattikastiketta

2 omenaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

100 g cheddaria

1 Täytä pizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla.

2 Kypsennä pizza 225-asteisessa uusissa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.