Nyt kakkuillaan! Kuva: Shutterstock
Nyt kakkuillaan! Kuva: Shutterstock

Miltä näyttää täydellinen kakku?

Voileipäkakku. Kasviskakku. Täytekakku. Kevätkesä on ihanien kakkujen aikaa.

Millaisia kakkuja sinä teet nyt ja miksi? Lähetä kuva kakustasi alla olevaan galleriaan tai Instagramiin (#menaiset #ihanakakku).

Kerro samalla tekstikentässä, mikä kakku on kuvassa ja missä tilanteessa sitä tarjoillaan. Ilman näitä tietoja kuvaasi ei julkaista.

Kilpailu on päättynyt

Kaikkien yhteystietonsa 11.6. mennessä jättäneiden osallistujien kesken arvoimme 89 euron Gift4You-lahjakortin Romanttinen illallinen kahdelle.
Sen voitti Kaisa Breilin-Halonen. Paljon onnea!

Gift4You Romanttinen illallinen kahdelle lahjakortilla pääsee nauttimaan hyvässä seurassa maittavasta ruoasta. Palveluun kuuluvat ravintolat ovat valmiina loihtimaan teille unohtumattoman illan, kun kaipaatte pientä irtiottoa arjesta.
Gift4You Romanttinen illallinen kahdelle lahjakortilla pääsee nauttimaan hyvässä seurassa maittavasta ruoasta. Palveluun kuuluvat ravintolat ovat valmiina loihtimaan teille unohtumattoman illan, kun kaipaatte pientä irtiottoa arjesta.

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. 

Mausteiset lättäleivät

4 leipää

Valmistusaika 20 min

Taikina

2 ½ dl vettä

2 tl hunajaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 rkl öljyä

Täyte

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

2 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl falafelmausteseosta tai juustokuminaa

  1. Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.
  2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.