Me Naiset
|
Jenni Junkala
Poks! Mitäs jos juoman joisikin suoraan pullosta? Ei taitaisi Pernod Ricardin mies sitä hyväksyä. Kuva: Shutterstock
Poks! Mitäs jos juoman joisikin suoraan pullosta? Ei taitaisi Pernod Ricardin mies sitä hyväksyä. Kuva: Shutterstock

No niin, samppanjahifistelijät, tämän tiedon jälkeen ne korkeareunaiset lasit pakataan sitten ullakolle.

Cin cin! Ihanasti tässä kippistellään näillä korkeareunaisilla viinilaseillamme, joissa kuplii Alkon kalleinta samppista. Voisiko elämä paremmalta maistua?

No ei varmasti. Mutta samppanja voisi. Sunday Telegraph -lehti täräytti viikonloppuna kaikkia korkeiden ja kapeiden lasien faneja tiedolla siitä, että hyvälaatuinen samppanja maistuu paremmalta "ihan tavallisesta valkkarilasista".

Lehden haastatteleman Pernod Ricard -alkoholiyhtiön viiniasiantuntijan Federico Lleonartin mukaan samppanjan tai hyvä kuohuviini pitäisi nauttia valkoviinilasista, jotta sen aromit puhkeavat täyteen kukkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entäs me tavikset, jotka juomme halpaa skumppaa? Meidän tulisi edelleen pitäytyä korkeissa laseissa, joissa kuohuviini pysyy viileänä kauemmin ja sen kuplan pääsevät paremmin esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä Lleonart on mieltä muovisista kertislaseista? Sitä emme valitettavasti tiedä, ja ei kai sillä ole niin väliäkään, jos juoma on maksanut 6 euroa.

Viiniasiantuntija Tuomas Tantun valitsemat hyvät alle 10 euron kuohuviinit vasemmalta oikealle: Fiorentino Prosecco Extra Dry (9,97 €), Mistinguett Vintage Edition Rosé Brut (9,50 €), Castellblanch Rosado Cava Semi Seco (8,98 €), Cava Perelada Brut Reserva (9,99 €) ja Henkell Trocken Sekt Dry (9,98 €).

Lisää Tantun valitsemia halpoja ja hyviä viinejä täällä.

Lue myös:

Kuinka kauan avattu viini säilyy hyvänä?

Kuohuviini vai samppanja? Tätä mieltä ovat asiantuntijat

Mistä skumpan kuplat tulevat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla