Taikina mukaan ja mökille grillaamaan pullia!
Taikina mukaan ja mökille grillaamaan pullia!

Grillaamalla voi kypsentää pullat jopa herkullisemmaksi kuin tavallisessa uunissa. 

Kesämökillä on usein rajoitetusti kokkailumahdollisuuksia varsinkin, jos sähköä ei ole keittiövälineitä varten. Usein ruuanlaitto käy grillin kautta, ja se rajaa jonkin verran herkkuvaihtoehtoja, joita mökillä voi tehdä.

Vai rajaako sittenkään? Päätimme testata, onnistuuko tumpeloltakin kokilta tavallisesta pullataikinasta tehtyjen herkkujen grillaaminen.

Voisiko olla parempia uutisia kuin se, että myös mökillä saisi helposti tehtyä tuoreet kahvipullat?

Hiukan kärähtänyt pohja mutta ihanan mehevä pulla

Grillipullatestiin pääsivät mukaan voisilmäpullat ja ihan tavalliset, raesokerilla koristellut pullat. Vähän arvelutti, palavatko pullat pohjasta eivätkä kypsy tarpeeksi muualta.

Se pelko osoittautui ainakin osittain vääräksi. Ei ainakaan tarvinnut käännellä ja pyöritellä pullia, vaan ne saivat muutamaa tsekkausta luukun ottamatta olla kaikessa rauhassa grillaantumassa. Tavallisesta tuorehiivataikinasta tehdyt pullat paistuivat noin 25 minuuttia, ja tuloksena oli kuusi täydellistä pullaa. 

Tai no melkein täydellistä.

Grillauksen alussa tapahtui pieni virhe, kun asetin pullat ritilälle suoraan liekin päälle, ja siirsin vasta vähän myöhemmin korkeammalle liekiltä karkuun. Muutaman pullan pohja ehti kärähtää melko pahasti, mutta huonot kohdat sai helposti pois. Ongelmaa ei varmasti olisi, jos pullat laittaa heti muualle kuin suoraan liekin ylle.

Ja se maku – täydellinen! Pullista tuli todella meheviä ja hyviä, eikä kuivuudesta ollut tietoakaan. En osaa sanoa, miksi pullat tuntuivat olevan parempia kuin uunissa tehdessä, mutta todella onnistuneita ne olivat. Pullataikinat siis mökille mukaan ja grillaamaan!