Pure mua! Sata kertaa päivässä. Kuva: Shutterstock
Pure mua! Sata kertaa päivässä. Kuva: Shutterstock

Tutkijat väittävät, että laihduttajan pitäisi jauhaa ruokansa niin, että puraisuja kertyy päivän aikana 100. Leukojen liikkeen laskemiseen on pian tarjolla apuväline.

Sen lisäksi, että ruoka pitäisi syödä hitaasti, kannattaisi keskittyä erityisesti siihen, kuinka monta kertaa ruuan pureskelee. Näin väittävät Etelä-Carolinan Clemsonin yliopiston tutkijat.

He ovat tutkimuksissaan löytäneet jopa ideaalin määrän, kuinka monta kertaa päivässä pitäisi puraista. Maaginen luku on 100 ihmisille, jotka haluavat laihtua. Sadalla puraisulla päivässä mies saa noin 1700 kilokaloria päivässä ja nainen 1100 kilokaloria.

Tutkijat ovat jo pitkään olleet yksimielisiä siitä, että mitä paremmin ruuan pureskelee, sitä hitaammin ruuan luultavasti syö, eikä näin tule syöneeksi liikaa.

Tämä on sinänsä ihan loogista, mutta kuka purentojen määrää jaksaisi laskea! Ei kuulemma tarvitsekaan, sillä samaisessa yliopistossa on kehitetty Bite Monitor -niminen laite, joka laskee määrän puolestasi. Kelloa muistuttava vempain asennetaan ranteeseen ja se laskee purentojen määrän ranneliikkeestä.

Refinery29-sivuston mukaan Bite Monitor on tulossa markkinoille noin vuoden päästä ja sen hinnaksi arvioidaan 195 dollaria eli noin 145 euroa.

Lähteet: Refinery29, WJS.com

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.