Me Naiset
|
Me Naiset
Pure mua! Sata kertaa päivässä. Kuva: Shutterstock
Pure mua! Sata kertaa päivässä. Kuva: Shutterstock

Tutkijat väittävät, että laihduttajan pitäisi jauhaa ruokansa niin, että puraisuja kertyy päivän aikana 100. Leukojen liikkeen laskemiseen on pian tarjolla apuväline.

Sen lisäksi, että ruoka pitäisi syödä hitaasti, kannattaisi keskittyä erityisesti siihen, kuinka monta kertaa ruuan pureskelee. Näin väittävät Etelä-Carolinan Clemsonin yliopiston tutkijat.

He ovat tutkimuksissaan löytäneet jopa ideaalin määrän, kuinka monta kertaa päivässä pitäisi puraista. Maaginen luku on 100 ihmisille, jotka haluavat laihtua. Sadalla puraisulla päivässä mies saa noin 1700 kilokaloria päivässä ja nainen 1100 kilokaloria.

Tutkijat ovat jo pitkään olleet yksimielisiä siitä, että mitä paremmin ruuan pureskelee, sitä hitaammin ruuan luultavasti syö, eikä näin tule syöneeksi liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on sinänsä ihan loogista, mutta kuka purentojen määrää jaksaisi laskea! Ei kuulemma tarvitsekaan, sillä samaisessa yliopistossa on kehitetty Bite Monitor -niminen laite, joka laskee määrän puolestasi. Kelloa muistuttava vempain asennetaan ranteeseen ja se laskee purentojen määrän ranneliikkeestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Refinery29-sivuston mukaan Bite Monitor on tulossa markkinoille noin vuoden päästä ja sen hinnaksi arvioidaan 195 dollaria eli noin 145 euroa.

Lähteet: Refinery29, WJS.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla