Me Naiset
|
Me Naiset
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Maailman luonnonsäätiö WWF peukuttaa vihdoinkin kotimaisen kirjolohen puolesta.

Maailman luonnonsäätiö WWF näyttää vihreää valoa kotimaisen kasvatetun kirjolohen syömiselle. Aiemmin säätiö on arvostellut kirjolohen tuotannon ympäristöhaittoja sekä rehujen raaka-aineita.

Mars kalaostoksille! Mutta mistä ihmeestä tavallinen kuluttaja voi kalatiskillä olla varma, että ostaa suositeltavaa lohta?

– Voi kysyä myyjältä, onko lohi Norjan lohta vai kotimaista kirjolohta, WWF:n Suomen meriohjelman päällikkö Sampsa Vilhunen neuvoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kotimaisen kirjolohen lisäksi kaupoissa myydään ruotsalaista kirjolohta, joka ei myöskään ole vältettävien kalojen listalla. Ja jos kotimaista kirjolohta ei ole tarjolla, norjalainen luomumerkitty lohikin käy, Vilhunen jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotimaisen kirjolohen lisäksi kannattaa suosia muitakin suomalaisia kalalajeja. Ei kuitenkaan ankeriasta, meritaimenta ja villiä lohta.

– Itse syön paljon haukea, lahnaa ja erityisesti silakkaa, aina kun sitä on tarjolla, Sampsa vinkkaa.

Jos kalahammasta kolottaa, tässä muutama resepti kotikeittiöön. Reseptien kalaksi voi valita sen hyvän kotimaisen kirjolohen.

Lohi-avocadotartarsuupalat

Lohta ja lämmintä fenkolisalaattia

Lohi-linssisalaatti

Mausteinen Amerikan lohi

Lohta ja avokadoa japanilaisittain

Lohi-kaprispatonki

Lohi-avokadosalaatti ja wasabikastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla