Lasin ympärille kietaistu naru on hauskan jouluinen, mutta suojaa myös kättä kuumalta. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Lasin ympärille kietaistu naru on hauskan jouluinen, mutta suojaa myös kättä kuumalta. Kuva: Tuomas Kolehmainen

No onkos tullut kesä? Kesäinen trendijuoma Aperol saa jouluisen maun glögimausteista.

Voiko überkesäisen hittidrinkin, Aperolin, tuunata toimivaksi glögiksi? Pakkohan se oli testata!

Testiryhmämme tarttui juomaan vähän epäluuloisena, mutta kokemus oli lopulta innostava. ”Lämmin tuulahdus Venetsian kesäpäivästä!” ”Yllättävän hyvä ja toimiva, en olisi uskonut.” ”Lämpö vielä vahvistaa makua.”

Raadin mielipiteet tosin jakautuivat vahvasti. ”Pidän glögistä, en Aperolista (edes kylmänä). Outo, hieman pistävä ja tunkkainen maku. Ei jatkoon.”

Tiivistettynä: jos tykkäät Aperolista, tykkäät todennäköisesti myös Aperol-glögistä. Vähintään kannattaa kokeilla!

Aperol-glögi

4 annosta

Valmistusaika 15 min

  • 2 appelsiinia
  • 4 dl puolimakeaa valkoviiniä
  • 4 dl Aperolia
  • 1 pss glögimausteita
  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Irrota toisesta appelsiinista kuorimaveitsellä kuoren oranssi kerros. Puolita appelsiini ja purista mehu kattilaan. Leikkaa toinen appelsiini renkaiksi.
  2. Mittaa kattilaan myös viini ja Aperol. Lisää glögimausteet. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti, jotta mausteet ehtivät uuttua. Juoma on valmis, kun se höyryää.
  3. Kaada juoma kuppeihin ja koristele appelsiini
    siivuilla.

Vinkki: Jos olet makean glögin ystävä, lisää makusi mukaan sokeria.