Tätäkään ei olisi tapahtunut, jos olisin käyttänyt ruokasovelluksia. Kuva: Shutterstock
Tätäkään ei olisi tapahtunut, jos olisin käyttänyt ruokasovelluksia. Kuva: Shutterstock

Jaahas, tänäänkin pitäisi perhe jotenkin ruokkia. Ruoka-appsien Angry Birdsiä odotellessa voi käyttää vaikka näitä kelpoja ruoka-aiheisia sovelluksia.

Kauppalista – Ehkä niin helppo ja ilmeinen puhelinsovellus, että läheskään kaikki niistä eivät ole toimivia ja käteviä. Tämän niminen sovellus (ainakin) Windows-puhelimeen on simppeli, mutta toimiva. Listaan naputellaan ostettavia tavaroita, jotka voi samalla lisätä pikalisäykseen. Kun muistiin kertyy tavaraa, voit luoda listan pelkästään klikkaimella. Myös jo korissa olevien tavaroiden poistaminen listalta käy kätevästi. Vielä kun listan voisi jakaa toiselle kaupassakävijälle.

Pirkka – Mistä me saatiin reseptejä ennen kuin meillä oli Pirkka. Parasta on se, että applikaation etusivulla on ajankohtaisia ruokavinkkejä meille, jotka kroonisesti pohtivat, mitä tänään laittaisi ruuaksi. Omia suosikkejaan voi lisätä muistiin, ja ne ovat kätevästi esillä. Hyvä ja laaja arkisto, jonka haku toimii. Toisinaan sovellus käynnistyy hitaasti.

Allrecipes – Amerikkalainen, hillittömän laaja kokoelma amatöörikokkien mielettömän kiinnostavia, eksoottisia ja pääasiassa helppoja reseptejä laidasta laitaan. Dinner spinner -toiminnolla sovellus arpoo ruokaehdotuksia, haluatko vaikka pastaa, alle 45 minuutin valmistusajan ja aamiaistyyppisen ruuan? Onnistuu.

Foodie.fm – Se on kova trendi tämä ruokaostosten tilaaminen netistä kotiin. Tai no, lähinnä kotiin toimittaminen toimii vielä niin harvoissa paikoissa, että lähinnä suomalainen ruokakauppa hössöttää siitä, että netissä voi tilata ruokaostokset valmiiksi ja käydä vain noutamassa ne kaupan noutopisteestä. Foodie.fm:n mobiilisovelluksessa on potentiaalia vaikka mihin: siellä on reseptejä, oman ostoslistan voi lähettää tekstarilla tai meilillä, voit selailla lähikauppasi valikoimaa ja niin edelleen. Mutta mobiilisti et voi vielä sitä ruokaa kotiin tilata.

Kotikokki.net – Allrecipesin suomalainen vastine. Paljon suomalaisten kotiruokien ohjeita, päivän reseptipoimintoina esimerkiksi ihanan kodikkaat läskisoosi, mannapuuro, pinaattiletut ja minttusuklaakakku. Pannukakkureseptejäkin on parikymmentä. Sovellus toimii erittäin sulavasti ja haku antaa eniten peukutetut reseptit ensin.

Keittiöajastin – Hae puhelimesi sovelluskaupasta hakusanoilla kitchen timer ja valitse joku ilmaisista sovelluksista. Hyvästi, munakellot.

Lue lisää:

Nämä ruoka-aineet eivät kuulu jääkaappiin

Kuinka kauan avattu viini säilyy hyvänä?

Auttaako kännykkäsovellus löytämään sisäisen rauhan?