Kiinteistökuningatar-ohjelmasta tuttu Kaisa Liski ei pihistele enää, koska joutui elämään niin niukasti lapsuudessaan.

Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski kertoi Haasta Hans -ohjelmassa, ettei hän ole enää pitkään aikaan miettinyt tai laskenut, paljonko hänellä menee ruokaan rahaa. Hans Välimäen mukaan Kaisalla on ruuassa kallis maku – kuten monissa muissakin asioissa.

– Jouduin niin paljon aikoinani kattomaan hintoja, koska meillä ei kotona ollut ihan oikeasti ruokaa. Ja opiskeluaikoina oli viimeinen viikko kuusta aina kasvismunakasta. Siksi mä en kattele enää hintoja, Kaisa Liski kertoi ohjelmassa.

Me Naisten haastattelussa vuonna 2013 Kaisa kertoi, että yksinhuoltajaäidin tyttärenä hän joutui kustantamaan jo 11-vuotiaana uintiharrastuksensa ja vaatteensa työskentelemällä grillikioskissa.

Hän kertoi myös kuluttavansa nykyään kepeästi kymppitonnin kuussa, mikä on kolme kertaa enemmän kuin keskiverto suomalainen saa palkkaa.

– Pystyn mainiosti tuhlaamaan tunnissa 5000 euroa, sillä tunnen suosikkikaupat ja vaatemakuni. Yritän tietysti ostaa vain silloin, kun jotain oikeasti tarvitsen, mutta joskus tulee huteja, Kaisa sanoi haastattelussa.

Tarvittaessa Kaisa osaa yhä pihistelläkin.

– Pesen tiskirätit pesukoneessa, ettei tarvitse ostaa niin usein uusia.

Lue myös:

Mitä mieltä Kaisa on Suomen verotuksesta? Katso video!

Kaisa Liski uupui: "Oli puoli vuotta unen ja valveen rajamailla"

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Rosmariiniöljy viimeistelee pizzanautinnon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täytä moderni kinkkupizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla. Kruunaa pizza rosmariiniöljyllä

Valmista ensin pizzataikina, ja taikinan kohotessa rosmariiniöljy.

Pizzataikina

4 pizzaa

Valmistusaika 15 min + 1 t kohotus

4 dl vettä

½ tuorehiiva

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl durumjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2 Peitä kulho keittiöliinalla, ja anna kohota huoneenlämmössä tunti.

Rosmariiniöljy

n. 1 dl öljyä

Valmistusaika 10 min

10 rosmariininoksaa

1 dl öljyä

1 sitruuna

½ tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 Irrota lehdet oksista. Puolita sitruuna ja purista sen mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loputkin ainekset ja soseuta kauniin vihreäksi öljyksi.

Omena-kinkkupizza

4 pizzaa

400 g tomaattikastiketta

2 omenaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

100 g cheddaria

1 Täytä pizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla.

2 Kypsennä pizza 225-asteisessa uusissa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.