Me Naiset
|
Marjut Laukia
Eikö metsuriseksuaalimuoti vielä mennytkään? Kuva: Shutterstock
Eikö metsuriseksuaalimuoti vielä mennytkään? Kuva: Shutterstock

Survival bread eli ”selviytymisleipä” koostuu vehnäjauhoista, suolasta ja vedestä.

Jauhoja, suolaa ja vettä sekaisin, kevyt vaivaus ja taikina uuniin pariin sataan asteeseen 20–25 minuutiksi.

Pinterest kertoo, että osavaltiokohtaisten hakutulosten perusteella palvelun alaskalaiskäyttäjät ovat todella kiinnostuneita survival bread -nimisestä leivästä – ainakin siitä päätellen, kuinka paljon he etsivät ”selviytymisleivän” kuvia ja reseptejä. Voi olla, että alaskalaiset eivät ole kauan yksin mielenkiintonsa kanssa, sillä ilmiöstä ovat kirjoittaneet myös muutamat isot verkkosivustot, esimerkiksi Country Living.

Mikä sitten tekee yksinkertaisesta leivästä niin erityisen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen lisäksi, että leipään tarvitaan vain kolmea ainetta ja se on helppo valmistaa, leipä säilyy kuivassa ja ilmatiiviisti pakattuna jopa vuoden, kertoo reseptiä esitellyt Leaf.tv-sivusto. Käntty ei tietenkään maistu juuri miltään ja on kuivaa, mutta käy erityisen hyvin esimerkiksi eräolosuhteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomeksi laivakorppunakin tunnettu leipä on ollut historiassa esimerkiksi merimiesten ja sotilaiden murkinaa.

Sitä tarina ei kerro, tietävätkö alaskalaiset meitä muita enemmän esimerkiksi lähestyvästä maailmanlopusta vai miksi heidän leipämieltymyksensä ovat survivalistisen kuivakat. Hyvän, pehmeän ja maukkaan leivän tekeminen kotona ei nimittäin ole vaikeaa – katso vaikkapa nämä reseptit.

Tai ehkä amerikkalaistrendi enteilee sitä, että pettuleipä ja korvikekahvi tulevat Suomessakin muotiin hetkenä minä hyvänsä?

Markku Keskinen 69v

 Saaristolainen "Verileipä" säilyy  paperi pussissa jonkun kuukausen huoneen lämmössä .Tuoreena ja hyvän makuisena. Joskus Myynissä Silakkamarkinoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla