Sokkotestasimme neljä erilaista joulukauden suklaata. Kaikki niistä ylsivät keskinkertaiseen tulokseen. Mutta toisaalta: ei kai muuta suklaalta voi edes odottaa?

Joulu tulla jollottaa – ja niin ovat jollottaneet tiensä kauppoihin myös joulukauden suklaat. Sen lisäksi, että markettien hyllynpäädyt ja käytävien notkelmat ovat alkaneet täyttyä erilaisista konvehtirasioista, joulu on asettunut virallisesti myös perinteisempien suklaavalikoimien pariin.

Tällä hetkellä niin Maraboulla, Fazerilla kuin Pandalla on omat versionsa jouluiset levysuklaansa. Lisäksi Fazer on tuonut kauppoihin uutuussuklaarasian, jonka maku henkii jouluisuutta.

Miltä nämä jouluiset suklaat maistuvat? Me Naiset arvioi ne kiistatta epätieteellisessä sokkotestissään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki maistelemamme suklaat ovat makumaailmaltaan varsin erilaisia, joten niiden arvosteleminen voittajasta häviäjään on perin maistelijakohtaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaaraatimme koostui neljästä todellisesta suklaanystävästä, jotka eivät vieroksu erikoisiakaan makuja. Nelihenkinen raati arvosteli suklaat sekä sanallisesti että numeroarviolla 0–5. Maistelussa raati keskittyi erityisesti suutuntumaan ja siihen, onko suklaan maku tasapainoinen.

Lopullisen arvosanansa suklaat saivat raadin antamien pisteiden keskiarvosta.

Näin erilaiset joulusuklaat pärjäsivät testissämme:

1. Marabou: Polka, maitosuklaa, 200g, 1,99 €

Arvosana: 4+

Mikä tekee Maraboun Polka-suklaasta jouluisen suklaan? No tietenkin se, että levyn kyljessä komeilee joulukoristeena tuttu piparminttusauva! Polka-suklaa on rajoitetun ajan myytävä Limited-edition tuote. Piparmintulta maistuva suklaa saa raadilta osakseen täyden hyväksyntänsä. Raati suitsuttaa erityisesti sen rouskuvaa suutuntumaa.

Raadin kommentti: ”Kaksi klassikkoa – suklaa ja piparminttukarkki – yhdistyvät tässä kauniilla tavalla. Tätä voisi syödä levyllisen.”

2. Fazerin: Piparkakku, maitosuklaa, 200g, 2,49 €

Arvosana: 4-

Fazerin piparisuklaankin suutuntumaa kehutaan. Kivasti suussa rapsahtelevat piparinpalat tekevät suklaanmaiskutuksesta astetta iloisempaa. Raadin mukaan suklaasta jää kuitenkin uupumaan tietty arvokkuus. Se ei myöskään yllätä erityisemmin.

Raadin kommentti: ”Vähän ehkä tylsä, mutta kyllä tämä toimii. Tarjoaisin mieluusti anopille!”

3. Fazer: Mandariini & Inkivääri, maitosuklaa, 270g, 3,99 €

Arvosana: 3

Varsin makealta tuoksuva ja maistuva inkiväärillä ja mandariinilla maustettu Fazerin joulusuklaa on raadin mielestä ihan ok. Suklaaseen on kuitenkin hujahtanut tuhdisti makeutta. Ehkä jopa liikaakin?

Raadin kommentti: ”Tästä tulee ennemmin mieleen pääsiäinen. Sopisi pashan joukkoon.”

4. Panda: Piparkakku, valkosuklaa, 135g, 1,48 €

Arvosana: 3-

Ulkomuotonsa puolesta Pandan valkosuklaa herättää raadissa suuria odotuksia. Maku jää kuitenkin valjuksi. Purutuntuma suklaassa on pehmoinen, eivätkä piparkakun palaset rousku ensinkään.

Raadin kommentti: ”Tämä kaipaisi selkeästi enemmän piparia. En ostaisi itse kotiin, mutta totta kai syön, jos tarjotaan. Mutta niin minä teen kaikkien muidenkin suklaiden kanssa.”

Vierailija

Kas, me naisten pahimmat addiktit ovat aloittaneet joulupukin odottamisen ennenaikaisesti "korvikkeella".  Ikävä tuottaa pettymys, mutta joulupukkia ei ole olemassakaan ja sen puvun alla on yleensä ihan tuikitavallinen mies, joka kuten muutkin miehet tuottaa aina naisille pettymyksen ja niin monella eri tasolla. Eivätkä nuokaan suklaat ole mitään jouluisia, vaan ihan normisuklaata jotka on vain paketoitu eri tavalla kuin yleensä.

Noh, onhan se varmasti kiva "panna suut makiaks".

tumman suklaan ystävä

Mikään noista ei kuulu lempisuklaisiini. En söisi palaakaan. Miksi ette testanneet tummia suklaita - niistä on hyvä tarjonta 

Sisältö jatkuu mainoksen alla