Tämän vuoden hittijuomat, prosecco ja Aperol, löytyvät nyt myös jouluboolista. Kuva: Sami Repo
Tämän vuoden hittijuomat, prosecco ja Aperol, löytyvät nyt myös jouluboolista. Kuva: Sami Repo

Jouluun tulee lisää taikaa, kun lisäät perinteisiin ripauksen uutta. Tarjoa tänä vuonna glögi boolissa!

Tarjoa talon boolia

Jouluaattona liedellä riittää ruuhkaa, mutta onneksi glögin voi ujuttaa boolin sekaan. Hennon punaisessa juomasekoituksessa maistuu muodikkaasti katkero.

Vaaleanpunainen glögibooli

8 annosta

Valmistusaika: 10 minuuttia + 4 tuntia viilenemiseen

2 dl valkoviiniglögiä (esimerkiksi Herrljunga)

2 ½ dl punaista aperitiivijuomaa (esimerkiksi Aperol)

1 plo (7 ½ dl) kylmää prosecco-kuohuviiniä

jäitä

2 (luomu)appelsiinia

1 (luomu)sitruuna

1 ½ dl jäisiä karpaloita

1. Yhdistä valkoviiniglögi ja Aperol boolimaljassa ja nosta malja jääkaappiin viilentymään noin 4 tunniksi. Viilennä samalla kuohuviini.

2. Pese ja viipaloi appelsiinit ja sitruuna.

3. Kaada kuohuviini juuri ennen tarjoilua boolin joukkoon. Sekoita varovasti. Lisää jäät, hedelmät ja karpalot.

Muista autoileva pukki

Alkoholiton karpalo-omenabooli ei keskeytä pukin keikkaa liian aikaisin.

Kuuma karpalo-omenabooli

8 annosta

Valmistusaika: 25 minuuttia

1 (luomu)appelsiini

8 kokonaista neilikkaa

1 l omenamehua (tai kuivaa omenasiideriä)

2 ½ dl karpalomehua

2 cm pala tuoretta inkivääriä

1 kanelitanko

1 laakerinlehti

1 tähtianis

1. Pese ja halkaise appelsiini. Paina neilikat appelsiininpuolikkaiden kuoreen kiinni.

2. Kaada mehut kattilaan. Lisää appelsiinit ja mausteet.

3. Hauduta juomaa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarjoile kuumana.

Vinkki! Karpalo-omenabooli kestää myös terästyksen. Lorauta sekaan vaikka calvadosta.

Lue myös:

Testissä kuusi vahvaa glögiä – tämä voitti