Kantarellipiirakassa on ihana syksyn maku.
Kantarellipiirakassa on ihana syksyn maku.

Onnistuneen piirakan salaisuus on yksinkertainen: esipaista pohja aina ennen täytteitä. 

Yrttinen kantarelli-juustopiiras

8 palaa

1 tunti

Pohja:

125 g kylmää voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl jauhoja

1 dl (40 g) raastettua parmesan-

juustoa

2 rkl vettä

Täyte:

1 litra kantarelleja

2 rkl tuoretta rosmariinia/ timjamia

150 g gryere-juustoa

2 rkl voita

3 kananmunaa

2 dl kermaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1. Murenna voi ja jauhot hiekkamaiseksi muruksi.

2. Raasta parmesan-juusto ja lisää se jauhoseoksen joukkoon, sekoita ja lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.

3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun (halkaisija noin 26 cm:n) irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Rypistä toinen leivinpaperi, avaa se ja paina kevyesti taikinan päälle vuokaan. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään 10 minuutiksi.

4. Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Pistele pohja leivinpaperin läpi haarukalla, jätä leivinpaperi pohjan päälle ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

5. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Raasta juusto.

6. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Laita sienet kulhoon ja sekoita joukkoon yrtit, juustoraaste, munat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla