Kas tässä aineet englantilaiseen aamiaiseen. Lisää vain muna! Kuva: Shutterstock
Kas tässä aineet englantilaiseen aamiaiseen. Lisää vain muna! Kuva: Shutterstock

Huipputrendikäs kookos taipuu myös pekoniksi.

Kookos on nyt huipputrendikästä. Kookosvettä nautitaan mehujen korvikkeena, -öljyllä sivellään vartalo heleäksi ja -kermasta valmistetaan ihania jälkiruokia.

Uusi kookossovellutus on siitä valmistettu pekoni. Lihaa siinä ei ole lainkaan, mutta se muistuttaa lihaista esi-isäänsä ulkonäöltään ja rakenteeltaan.

Isoista kookoslastuista saadaan pekonimaisia maustamalla ne savutipoilla, soijakastikkeella ja vaahterasiirapilla. Lisäpotkua saadaan lisäämällä joukkoon esimerkiksi savupaprikajauhetta ja suolaa. Sen jälkeen maustetut kookoslastut laitetaan uuniin paahtumaan, jolloin ne saavat pinnalleen ruskean värin ja rapean pinnan.

Makeansavuiset kookoslastut sopivat nautittavaksi sellaisenaan tai tuomaan jälkiruokiin lisämakua. Niitä käytetään myös esimerkiksi tortillan täytteenä ja salaateissa.

Kookospekonin teko-ohjeita löytyy netistä googlettamalla sanat ”coconut bacon”. Yksi resepti löytyy Fettle Vegan -blogista.

Lue myös:

Resepti: Kookospannacotta, ananasta ja marjoja

Resepti: Kookos-limebooli

Resepti: Pähkinäinen kookospirtelö