Hyvältähän nämäkin maistuvat, mutta missä on mielikuvitus? Kuva: Sanoma-arkisto
Hyvältähän nämäkin maistuvat, mutta missä on mielikuvitus? Kuva: Sanoma-arkisto

Tekeekö mieli joulutorttua? Älä tyydy perinteiseen tähtimalliin. 

Viime joulun alla se alkoi: joulutortturiehaantuminen. Perinteinen luumuhillo ja sen maltilliset ystävät, kuten omena-kanelimarmeladi saivat väistyä vihreiden kuulien tieltä.

Eikä täyteinvaasio jäänyt marmeladikuuliin. Kokeilimme Me Naisten toimituksessa omakätisesti mitä jännittävimpiä torttutäytteitä toffeesuklaakonvehdista sinihomejuustoon (lue tästä tuomiomme ennen kuin kokeilet kotona). 

Tänä vuonna täytekikkailu jäi sivuosaan välittömästi nähtyämme kuvat Kati Sattaskankaan leipomista lumihiutaletortuista. Lumihiutaleen muotoon taitellut tortut olivat sen luokan tapaus, että ne aiheuttivat jopa pienen someraivon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lukijoiden päätettäväksi jää, kertooko tapaus enemmän joulutorttujen nousujohteisesta asemasta yhteiskunnassamme vai siitä, miten mitättömistä asioista somemyrsky voi nousta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oli miten oli, tämän joulun juttu on selvästi joulutorttujen mielikuvituksekas taittelu. Kun perinteinen tähtitorttu on nähty ja lumihiutalekin mahdollisesti kokeiltu – katso tästä Kati Sattaskankaan ohjevideo – voi siirtyä vaikkapa paketin tai tötterön muotoon taiteltuihin torttuihin.

Mallia näyttää lukijamme Johanna, joka lähetti joulutorttukisaamme peräti pellillisen toinen toistaan mielikuvituksellisempia torttusia. 

Näistä esimerkeistä voi oppia paitsi sen, että vain taivas todella on rajana torttuleipurin mielikuvitukselle, myös sen, että jotkut tortuista saattavat pysyä muodossaan paremmin metallisilla leivosvuoilla tuettuina. 

Jos et saanut vieläkään tarpeeksi torttuinspiraatiota, käy kurkkaamassa Me Naisten joulutorttukilpailun finalistit.

Ai niin, ja mikä mahtaa olla joulun 2019 suuri torttuinnovaatio? Ehdokkaamme on itsetehdyn rahkavoitaikinan paluu

Puolikuun muotoinen perinteinen on hyvä, koska siinä ei luumuhillo kuivu tai pala. Tuossa kuvassa on pari kiinnostavaa. Olisi ollut kiva saada ohjeet, kuinka nuo saadaan aikaiseksi.
Oikein hyvää joulua kaikille 🎄💚

Sisältö jatkuu mainoksen alla