Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Juureksetko tylsiä? Päin vastoin, kun teet niistä sipsejä. Eikä omenakaan kypsytä, jos upotat sen ohrattoon. Näitä herkkuja toimittaja-juontaja Jesse Kamras tarjoaa lampaanlihan kanssa.

1. Kuutioi punasipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada liemi punasipulin päälle ja sekoita. Lisää öljy. Nosta seos jääkaappiin marinoitumaan 1–3 tunniksi.
2. Paahda pinjansiemenet varovasti pannulla. Siirrä sivuun.
3. Paahda ohra pannulla. Siirrä ohra kattilaan ja lisää reilusti vettä ja hiukan suolaa. Keitä kypsäksi ja valuta.
4. Kuori omena ja tee siitä palloraudalla pieniä palloja.
5. Sekoita ohra, omena, valutettu punasipuli ja pinjansiemenet. Hienonna ruohosipuli joukkoon. Lämmitä seos kattilassa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ohje on versio Teppo Säkkisen Vuoden kokki 2011 finaalissa tehdystä lisukkeesta.

Juuressipsien ohje.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia + 1-3 tuntia kypsymiseen ja marinoitumiseen

1
kpl
punasipuli
punaviinietikkaa
2
tl
sokeria
suolaa
1
dl
kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
50
g
pinjansiemeniä
150
g
ohrasuurimoita
2
kpl
omenaa