Me Naiset
|
Katja Nordlund

Juontaja Janne Kataja hemmottelee vaimoaan ruualla, jota ei suostu itse edes maistamaan.

"Vaimo kotona kahden lapsen ja koiran kanssa sekä ukko koko ajan pois on kohtuuton asetelma. Siksi hemmotteluateria parin viikon välein on tarpeellinen jännityksen laukaisija. Kokkaan Ullan suosikkiruokia, ja aterioimme kahdestaan lasten nukahdettua.

Olen itse kauhean rajoittunut syöjä. En pidä kokolihasta, kalasta tai kanasta, joten en edes maistele ruokia, joita Ullalle teen. Noudatan thaimaalaista menetelmää, jossa keitos maustetaan tuoksun perusteella. Hyvin on toiminut, eikä muiden tarvitse supistaa ruokavaliotaan minun takiani. Olen työkseni narsisti, mutta kokkina olen pyyteetön. Kun Ulla syö kanaruokaa, minä popsin lisukkeita eli salaattia tai leipää. Saatan myös pyöräyttää annoksen lihapullia.

Koska vastaan meillä ruuanlaitosta, teen lemmenateriallakin sapuskaa saman tien koko perheelle. Nepalilainen kanahössäkkä taipuu seuraavana päivänä pastakastikkeeksi. Eikä reseptiä edes kannattaisi pienentää, sillä isossa annoksessa maku on parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En yleensä noudata tarkkaa ohjetta, sillä ruuanlaitossa pitää olla aimo annos inspiraatiota, ja tulos saa olla joka kerta erilainen. Ja pitää tehdä säännöllisesti jotain uutta, jotta virkeys säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulla on urheilullinen ja juo mieluiten vichyä. Punaviini kelpaa vain, jos se on hyvää. Portugalilainen Fonte do Beco on käynyt.”

 

Janne Kataja, juontaja

Pöydässä: vaimo Ulla Kataja

Tarjolla:

  • ?Viherkeittoa
  • ?Nepalilaista broileria
  • Salaista suklaaherkkua

Miksi tämä ateria?
Ulla on suuri nepalilaisen ruuan ystävä. Luonnonjogurttia ja kookosmaitoa sisältävät keitokset ovat hänen suosikkejaan.

Mitä et voisi tarjota?
Etanoita en valmista, vaan vien vaimon syömään niitä ravintolaan.

Missä hemmotteluateria syödään?
Ruokasalissa nätisti katetussa pöydässä himmeässä valossa. Visuaalinen ilme on yli puoli ruokaa.

Klikkaa! Reseptit Jannen ateriaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla