Juontaja Janne Kataja hemmottelee vaimoaan ruualla, jota ei suostu itse edes maistamaan.

"Vaimo kotona kahden lapsen ja koiran kanssa sekä ukko koko ajan pois on kohtuuton asetelma. Siksi hemmotteluateria parin viikon välein on tarpeellinen jännityksen laukaisija. Kokkaan Ullan suosikkiruokia, ja aterioimme kahdestaan lasten nukahdettua.

Olen itse kauhean rajoittunut syöjä. En pidä kokolihasta, kalasta tai kanasta, joten en edes maistele ruokia, joita Ullalle teen. Noudatan thaimaalaista menetelmää, jossa keitos maustetaan tuoksun perusteella. Hyvin on toiminut, eikä muiden tarvitse supistaa ruokavaliotaan minun takiani. Olen työkseni narsisti, mutta kokkina olen pyyteetön. Kun Ulla syö kanaruokaa, minä popsin lisukkeita eli salaattia tai leipää. Saatan myös pyöräyttää annoksen lihapullia.

Koska vastaan meillä ruuanlaitosta, teen lemmenateriallakin sapuskaa saman tien koko perheelle. Nepalilainen kanahössäkkä taipuu seuraavana päivänä pastakastikkeeksi. Eikä reseptiä edes kannattaisi pienentää, sillä isossa annoksessa maku on parempi.

En yleensä noudata tarkkaa ohjetta, sillä ruuanlaitossa pitää olla aimo annos inspiraatiota, ja tulos saa olla joka kerta erilainen. Ja pitää tehdä säännöllisesti jotain uutta, jotta virkeys säilyy.

Ulla on urheilullinen ja juo mieluiten vichyä. Punaviini kelpaa vain, jos se on hyvää. Portugalilainen Fonte do Beco on käynyt.”

 

Janne Kataja, juontaja

Pöydässä: vaimo Ulla Kataja

Tarjolla:

  • ?Viherkeittoa
  • ?Nepalilaista broileria
  • Salaista suklaaherkkua

Miksi tämä ateria?
Ulla on suuri nepalilaisen ruuan ystävä. Luonnonjogurttia ja kookosmaitoa sisältävät keitokset ovat hänen suosikkejaan.

Mitä et voisi tarjota?
Etanoita en valmista, vaan vien vaimon syömään niitä ravintolaan.

Missä hemmotteluateria syödään?
Ruokasalissa nätisti katetussa pöydässä himmeässä valossa. Visuaalinen ilme on yli puoli ruokaa.

Klikkaa! Reseptit Jannen ateriaan

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.