Aamiaiseksi jäätelöä, lounaaksi jäätelöä, päivälliseksi jäätelöä. Jenkkidieetti luottaa jäätelön ihmevoimaan.

Jossain vaiheessa uskottiin villiin väitteeseen siitä, että jäätelö on laihduttajan kaveri. Se on niin kylmää, että elimistö kuluttaa enemmän energiaa makoisan herkun muhiessa mahassa. Ja läski sen kun palaa. Niin varmasti!

Jäätelöhulluus ei kuitenkaan jäänyt tähän. Daily Mailin uutisoimalla uudella jäätelökuurilla puhdistetaan elimistöä syömällä neljän päivän ajan päivittäin 5 annosta jäätelöä, joogaamalla ja juomalla vettä. Vegaanijäätelöä myyvä jenkkiputiikki tarjoaa asiakkailleen puhdistuskuurin 173 eurolla.

Kuurilla oleva syö päivittäin viittä eri makuista kookospohjaista jäätelöä. Jokaisella maulla on oma erityisvoimansa, terveyshyöty. Jäätelökuurilla päivä voi olla vaikkapa tällainen: aamiaiseksi kookoksen ja jugurtin makuista jäätelöä, välipalaksi kermaista appelsiinia, lounaaksi tummasuklaajäätelöä aavistuksella vuorisuolaa, välipalaksi puhdistavaa spesiaalijäätelöä ja päivälliseksi superfood-jäätelöä.

Jäätelökuurilaisen tulee hotkittua 1000–1200 kilokalorin ja 70 rasvagramman edestä jäätelöä päivässä. Kerrallaan syötävässä jäätelöannoksessa on 20–25 grammaa sokeria.

Kyllä nyt kelpaa! Jos jäätelökuuri houkuttaa, kannattaa lukea vaikkapa tämä juttu ensin: Syötkö terveellisesti? Kysy itseltäsi nämä kysymykset

Vähän parempaan puhdistuskuuriin löydät ohjeet täältä: Kolmen viikon puhdistuskuurilla kroppa kuosiin

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Rosmariiniöljy viimeistelee pizzanautinnon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täytä moderni kinkkupizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla. Kruunaa pizza rosmariiniöljyllä

Valmista ensin pizzataikina, ja taikinan kohotessa rosmariiniöljy.

Pizzataikina

4 pizzaa

Valmistusaika 15 min + 1 t kohotus

4 dl vettä

½ tuorehiiva

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl durumjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2 Peitä kulho keittiöliinalla, ja anna kohota huoneenlämmössä tunti.

Rosmariiniöljy

n. 1 dl öljyä

Valmistusaika 10 min

10 rosmariininoksaa

1 dl öljyä

1 sitruuna

½ tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 Irrota lehdet oksista. Puolita sitruuna ja purista sen mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loputkin ainekset ja soseuta kauniin vihreäksi öljyksi.

Omena-kinkkupizza

4 pizzaa

400 g tomaattikastiketta

2 omenaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

100 g cheddaria

1 Täytä pizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla.

2 Kypsennä pizza 225-asteisessa uusissa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.