Jamie Oliver. Kuva: Shutterstock
Jamie Oliver. Kuva: Shutterstock

Julkkiskokki Jamie Oliver sanoo palkanneensa naiskokkeja ravintolaansa, koska naiset osaavat grillata avotulella miehiä paremmin.

Grillaamista pidetään tyypillisesti miesten bravuurina. Julkkiskokki Jamie Oliverin mukaan todellisia grillimestareita ovat kuitenkin naiset, kertoo Daily Mail.

Jamien mielestä naiset ovat ylivoimaisesti miehiä parempia etenkin avotulella grillaamisessa. Hänen mukaansa mieskokit joutuvat pulaan siinä vaiheessa, kun he eivät voikaan säätää napista grillin lämpötilaa.

Jamien Lontooseen vuonna 2010 perustama pihviravintola Barbecoa oli ensimmäinen ravintola Britanniassa, jossa grillaamiseen ei käytetty kaasua tai sähköä.

– Ensimmäisen kuukauden aikana 20 mieskokkia lähti. Niinpä ravintolaan jäi lähinnä naiskokkeja. Naiset osaavat käsitellä tulta paljon paremmin kuin miehet, Jamie sanoo.

– Miehet lähinnä panikoivat, kun grillissä ei olekaan nappia, jota vääntää.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

Jamie Oliver hehkuttaa Suomea

Grillaaja, muista kahden pihvin sääntö!

Tomi Björck paljastaa täydellisen pihvin salaisuuden

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Rosmariiniöljy viimeistelee pizzanautinnon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täytä moderni kinkkupizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla. Kruunaa pizza rosmariiniöljyllä

Valmista ensin pizzataikina, ja taikinan kohotessa rosmariiniöljy.

Pizzataikina

4 pizzaa

Valmistusaika 15 min + 1 t kohotus

4 dl vettä

½ tuorehiiva

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl durumjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2 Peitä kulho keittiöliinalla, ja anna kohota huoneenlämmössä tunti.

Rosmariiniöljy

n. 1 dl öljyä

Valmistusaika 10 min

10 rosmariininoksaa

1 dl öljyä

1 sitruuna

½ tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 Irrota lehdet oksista. Puolita sitruuna ja purista sen mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loputkin ainekset ja soseuta kauniin vihreäksi öljyksi.

Omena-kinkkupizza

4 pizzaa

400 g tomaattikastiketta

2 omenaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

100 g cheddaria

1 Täytä pizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla.

2 Kypsennä pizza 225-asteisessa uusissa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.