Kronitsista on tehty lukemattomia versioita ympäri maailmaa. Tässä kanadalainen crois-nut. Kuva: MVPhotos.
Kronitsista on tehty lukemattomia versioita ympäri maailmaa. Tässä kanadalainen crois-nut. Kuva: MVPhotos.

Saadaanko pääkaupunkiseudulla aikaan kronitsihysteria?

Amerikan mantereella villinnyt tavaramerkin saanut leivonnainen Cronut™ saapuu vihdoin Suomeen. Kakku & Leipä Keisari alkaa myydä suomalaisittain kronitsiksi taipuvaa donitsin ja croissantin yhdistelmää keskiviikkona 5. maaliskuuta. Suomalainen versio on vadelmainen ja pohjautuu siihen aitoon ja alkuperäiseen.

Me Naiset hehkutti aitoa kronitsia jo kesällä 2013. Kerroimme tuolloin, että herkun kehitti New Yorkissa leipomoa pitävä ranskalainen Dominique Ansel. Leivonnainen oli jossain vaiheessa niin suosittu, että sitä jonotettiin aamuvarhain korttelien matkan verran, eikä jokainen sokerisuu saanut silti omaansa. Ansel valmisti kronitsejaan vain 200 päivässä.

Ovatko innokkaimmat kronitsifanit raapimassa huomenna Kakku & Leipä Keisarin myymälöiden ovella? Saadaanko pääkaupunkiseudulla aikaan kronitsihysteria?

Ei Time-lehti turhaan nimennyt satojen kilokalorien herkkua yhdeksi vuoden 2013 parhaimmista keksinnöistä.

Jos tämä herkku saa veden kielelle, miten sitten munksantti? Paikallisesta herkusta voit lukea täältä.