Henri Alénin ja Nicolas Thieulonin mielestä kuivatut hedelmät sopivat loistavasti porsaan kanssa.

Henri Alén ja Nicolas "Niki" Thieulon antavat joka viikko yhden kokkausvinkin ohjelmassaan Henkka & Niki vs. Amerikka. Tällä kertaa kokkien vinkki on paistettu pekoni, jonka sisään kääritään kuivattu taateli.

Vaikka porsas ja kuivattu hedelmä saattavat kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä, Henkka ja Niki vakuuttavat, että maku on herkullinen. Taatelin ohella pekonikääryleen sisään sopii myös viikuna.

– Mä en oo lukenut sitä mistään, vaan testannut, Niki kertoo.

– Tässä on ihan sama ajatus kuin siinä, että kinkku tarjotaan luumujen kanssa jouluna, Henkka sanoo.

Oletko testannut tätä komboa? Kerro kommenteissa, sopiiko taateli pekonin pariksi?

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös Nelosen sivuilta.

Henkka & Niki vs. Amerikka Jimillä sunnuntaisin klo 20.

Lue myös:

Täällä somekokki Henri Alén syö – TOP 5 ravintolat

Henri Alén käännytti presidentin ja Hjallis Harkimon ravintolansa ovelta

Henri Alén on juustofriikki – katso nopeat reseptit

Playboymalli kokkaa suomalaisen huippukokin suohon

Näin syntyy täydellinen majoneesi

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.