Grillatut kasvikset ovat makkaraa huomattavasti kevyempiä ja maistuvat mahtavilta! Kuva: Shutterstock
Grillatut kasvikset ovat makkaraa huomattavasti kevyempiä ja maistuvat mahtavilta! Kuva: Shutterstock

Kesän herkuista täytyy saada nauttia. Seitsemän kevyen herkutteluvinkin avulla et nipistä mausta vaan turhista kaloreista.

1. Grillaa makkaran sijaan kalkkunaa tai kalaa. Tee kasvisvartaita paprikasta, kesäkurpitsasta, sienistä ja maissista.

2. Tee salaatinkastike oliiviöljystä, omenaviinietikasta, balsamicosta, suolasta ja pippurista. Maukkaiden vihannesten makuja ei kannata peittää paksuilla kermakastikkeilla.

3. Kuiva valkoviini on terveellisempi vaihtoehto ruokajuomaksi kuin sokerilimsat.

4. Nauti marjoja jälkiruuaksi esimerkiksi vaniljajäätelön tai hunajan kera.

5. Laita vesikannuun sitruuna- tai mansikkaviipaleita ja tankkaa vettä ainakin pari litraa päivässä.

6. Ruokiin saa makua yrteillä. Esimerkiksi minttu sopii mansikkasmoothien sekaan loistavasti.

7. Nauti kesän vihannesten puhtaista ja yksinkertaisista mauista. Uudet perunat, voi ja salaatti ovat maukas ateria.

Vinkit antoi kahvakuulavalmentaja Kukka Laakso

Lue myös:

Totta on: Jäätelö laihduttaa!

Kesägrillaajan sudenkuopat – vältä nämä virheet

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.