Sushiburritoon voi kätkeä vaikkapa lohta, romainesalaattia ja korianteria. Kuva: Sami Repo
Sushiburritoon voi kätkeä vaikkapa lohta, romainesalaattia ja korianteria. Kuva: Sami Repo

Sushifanit ovat keksineet mahtavia uusia versioita herkustaan.

Sushiburrito

Sushiburrito on kuin jättimäinen makirulla, joka syödään käsin burriton tapaan. Rullaa voi dippailla esimerkiksi sriracha- ja soijakastikkeeseen. Kokeile esimerkiksi kokki Richard McCormickin Soppa365-sivustolle laatimaa ohjetta.

Sushikakku

Kuva: Ninna Lindström
Kuva: Ninna Lindström

Ehkä parasta sushikakussa on, ettei mitään tarvitse rullailla. Kodin Kuvalehden reseptillä syntyy näyttävä tarjottava.

Sushifanit ovat toki kehittäneet myös makeita sushikakkuja. Tässä How To Cake It -Youtube-kanavan versio:

Sushihampurilainen

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa ovat levinneet videot sushiburgereista. Reseptit vaihtelevat, mutta ”sämpylä” tehdään yleensä riisistä. Handle It -kanavan hampurilaisessa väliin sujautetaan tonnikalaa, pekonia ja avokadoa:

Eläinten oikeuksia ajava PETA-järjestö on kehitellyt sushiburgerista myös vegaanisen ja gluteenittoman version:

Karkkisushi

Tietysti myös karkeista voi tehdä sushia! Tubettaja Rosanna Pansino näyttää mallia supersuositulla videollaan:

Sushipiirakka

Raikkaan näköinen sushipiirakka on hurmannut viime aikoina Instagramissa. Tähän piirakkaan tulee useampi kerros toisin kuin Kodin Kuvalehden sushikakkuun.

 

OH MY GOD WHO INVENTED THIS SUSHI PIE AND WHY IS NOT IN FRONT OF ME DEVOURING IT? ! ! !

Kuva, jonka @foodwesee julkaisi

Katso mallia piirakan tekoon esimerkiksi Anne Travel Foodie -kanavan videolta:

Sushipizza

Julkkiskokki Gordon Ramsay ei innostunut ravintolassa maistamastaan sushipizzasta, joka hänen mielestään ”loukkaa kahta eri ruokaa”.

Voit kuitenkin myös tehdä perinteisen pizzan, joka lainaa makunsa sushilta, kuten Soppa365:n california roll -pizzan.

Kokeile myös näitä sushireseptejä

Tässä se nyt on: runeberginpannari! Kuva: Soppa 365
Tässä se nyt on: runeberginpannari! Kuva: Soppa 365

Soppa 365 on keksinyt uuden tavan nauttia klassikkoherkkua.

Pian saa herkutella oikein kunnolla, sillä ensi kuussa vietetään sekä Runebergin päivää että laskiaista. Runebergintortut ovat kestohitti, mutta voi suomenruotsalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin päivää juhlistaa muutenkin kuin tortuilla. Soppa 365 on nimittäin keksinyt, että runebergintortusta tutut maut sopivat vallan mainiosti myös pannariin.

Pannari saa tortun tapaan klassikkoherkun maun tilkasta karvasmanteliöljyä, mutta lisäksi siihen voi murustaa joulusta ylijääneet piparit. Pannarin kruunaavat tietenkin vadelmamarmeladi ja sokerikuorrutus. Katso runeberginpannarin ohje Soppa365.fi:stä

Pannarin lisäksi klassikkoherkusta voi tuunata myös vadelmaisen drinkin:

Runebergindrinkki

ohje: Katja Nordlund

Vadelmainen runebergindrinkki sopii joko tortun korvikkeeksi tai kaveriksi. Kuva: Katja Nordlund
Vadelmainen runebergindrinkki sopii joko tortun korvikkeeksi tai kaveriksi. Kuva: Katja Nordlund

1 dl kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl vodkaa
1/2–1 tl mantelilikööriä (amaretto)
1 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
koristeeksi piparkakkumuruja

  1. Käytä hiukan sulaneita vadelmia. Älä kaada marjoista irtoavaa mehua pois, vaan käytä myös se juomaan.
  2. Mittaa ainekset tehosekoittajaan tai sauvasekoittimen kulhoon. Annostele mantelilikööriä makusi mukaan.
  3. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele seos tiheän siivilän läpi, jotta saat juomasta sileää.
  4. Kaada juoma lasiin.
  5. Raasta tai murusta koristeeksi pala piparkakkua.

Jos pannari tai drinkki kuulostavat turhan villeiltä makuusi, perinteisen ohjeen runebergintorttuun löydät tämän jutun alusta:

Me Naiset ja Soppa 365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kasvislasagne on helposti vetinen, mutta tämän herkun ainekset paahdetaan ensin uunissa. Lopputulos on täyteläinen ja juuri sopivan kostea.

ELÄMÄSI PARAS VEGELASAGNE

6 annosta

Valmistusaika 40 min + paisto 50 min

1 pkt lasagnelevyjä

200 g kirsikkatomaatteja

200 g herkkusieniä

2 paprikaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 prk valmiita punaisia linssejä

2 tomaattia

Tomaattikastike

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 dl valkoviiniä

3 tlk tomaattimurskaa

1 ruukku basilikaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Juustokastike

4 dl ruokakermaa

100 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

1 sitruuna

1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.