Me Naiset
|
Jenni Junkala
Pidä hedelmät kulhossa, jos haluat hoikistua. Kuva: Shutterstock
Pidä hedelmät kulhossa, jos haluat hoikistua. Kuva: Shutterstock

Vyön kiristäminen ja muutaman kilon karistaminen voi olla hitusen helpompaa, jos ensin järjestelee keittiönsä uudelleen.

Tuore jenkkikirja Slim By Design: Mindless Eating Solutions for Everyday Life ehdottaa, että neljällä keittiökikalla herkkujen houkutuksia on helpompi vastustaa.

1. Murot piiloon!

Pidätkö muropaketteja keittiön kaapin päällä? Tai kaunista muroja sisältävää lasikulhoa keittiötasolla? Ei kannattaisi. Kirjan kirjoittajan, Cornellin yliopiston tutkijan Brian Wansinkin tutkimusten mukaan ihmiset, jotka pitävät muronsa esillä, painavat noin 9 kiloa enemmän kuin he, jotka säilyttävät muronsa katseilta piilossa – tai eivät osta niitä ollenkaan. Murot kun eivät muutenkaan ole mitään varsinaista terveysruokaa.

2. Pidä työtaso puhtaana

Lojuuko keittiösi työtasolla päivän sanomalehtiä, avaamattomia kirjekuoria, purkkapusseja, karkkipapereita ja likaisia astioita? Jos haluat hoikistua, pidät työtason roskattomana ja puhtaana. Ihmiset, jotka siivoavat keittiön työtason, napostelevat 40 prosenttia vähemmän kuin he, joita keittiön sotkuisuus ei huoleta. Kirjan mukaan tämä saattaa johtua siitä, että siisti keittiö houkuttelee laittamaan (terveellistä?) kotiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Asettele hedelmät kulhoon

Herkulliset hedelmät ovat hyväksi terveydelle, mutta eivät silloin, jos niitä ei tule syötyä. Wansinkin tutkimusten mukaan ihmiset, jotka pitävät hedelmäkulhoa keittiössään, painavat miltei 4 kiloa vähemmän kuin he, jotka eivät asettele hedelmiä saataville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Pidä kaapit täynnä

Wansink muistuttaa, että hoikkien ihmisten keittiöt eivät koskaan ole tyhjiä. Jos omasta kodista ei löydy ruokaa tai raaka-aineita ruuanlaittoon, tulee ruoka haettua tai tilattua useammin ravintolasta.

– Pidä huolta, että keittiöstäsi löytyy proteiinipitoista ruokaa – vähärasvaista juustoa, jogurttia tai tonnikalaa – jotta et ala ahmia, Wansink muistuttaa.

Toimivatko niksit varmasti? Wansink ei anna takuita, mutta kannustaa kokeilemaan.

– Jos haluat laihtua, käyttäydy kuin laihat, hän toteaa.

Lähde: Science of Us

Lue myös:

Laihduttajan ei tarvitse lopettaa suklaan syöntiä

Aloita laihdutus jo tänään! Jutta Gustafsbergin vinkit

Vielä viisi kiloa! Asiantuntijat neuvovat, kuinka onnistut painonpudotuksessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla