Me Naiset
|
Marjut Laukia
Ravintolan pimeimmässä nurkassa mussutetaan eniten herkkuja. Kukaan ei näe! Kuva: Reuters
Ravintolan pimeimmässä nurkassa mussutetaan eniten herkkuja. Kukaan ei näe! Kuva: Reuters

Uutuuskirja Slim By Design paljastaa, mikä paikka ravintolassa kannattaa valita, jos haluaa pysyä solakkana.

Ulkona syöminen on todellinen dieetissä pysymisen miinakenttä. Uutuuskirja Slim By Design paljastaa, miten ravintolareissusta selviää kunnialla.

Usko tai älä, mutta paikkavalinnalla on merkitystä, jos haluaa pysyä linjoissaan. Cornellin yliopiston professori Brian Wansink tiimeineen tutki paikkavalinnan merkitystä ja ruokavalintoja 27 ravintolassa ympäri Yhdysvaltoja. Terveellisempiin valintoihin kannustivat esimerkiksi korkeat pöydät ja paikat, joissa ruokailija on helposti muiden tarkkailtavissa.

Good Housekeeping kokosi vinkit pöytävalintaan. Ne kannattaa pitää mielessä, kun seuraavan kerran syö dieetin aikana ulkona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Istu ikkunan viereen

Sen lisäksi, että muut näkevät, mitä syöt, aurinko, ihmiset ja luonto ulkopuolella tekevät tietoiseksi siitä, miltä näytät. Sellainen ilmeisesti kannustaa pysymään salaattilistan tarjonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Vältä liian mukavaa pöytää

Professorien teorian mukaan herkuttelu tapahtuu, kun olo pääsee vähän liian mukavaksi. Korkeiden pöytien äärellä seisoessa on helpompi valita salaatti ja skipata jälkiruoka. Jäiköhän jälkiruoka sen takia väliin, etteivät asiakkaat jaksaneet seistä pidempään?

3. Älä tuijota telkkaria

Wansinkin tiimi huomasi myös, että tv:tä tuijottavat valitsivat useammin friteerattuja ruokia. Ettei tämä nyt vain johtuisi siitä, että tv:t sijaitsevat usein sporttibaareissa, joiden ruokalistat ovat keskivertoa rasvaisempia. Ihrasta tiriseviä herkkuja voi yrittää välttää valitsemalla paikan, josta ei ole näköyhteyttä meneillään olevaan matsiin.

4. Varo buffetissa

Hoikat ihmiset valitsevat buffetissa usein pienemmän lautasen sekä syömäpuikot, tutkijat huomasivat kiinalaisissa ravintoloissa. Ehkä heiltä voi ottaa oppia, jos yrittää päästä eroon muutamasta kilosta.

5. Vältä pelättyä "läskipöytää"

Ravintolan huonoin paikka on pimeässä nurkassa, kaukana ovesta ja lähellä baaria. Sinne tarjoilijat tuovat enemmän jälkiruokia ja alkoholia sekä vähemmän salaatteja. Tsot tsot.

Lue myös:

Tuleeko ravintolassa tilattua muuta kuin olit suunnitellut? Näin menut huijaavat

Osaatko sinä syödä yksin?

Täällä somekokki Henri Alén syö – TOP 5 ravintolat

Sisältö jatkuu mainoksen alla