Kananmunat saa laittaa grilliin sellaisenaan.
Kananmunat saa laittaa grilliin sellaisenaan.

Kananmunien kypsentäminen ei tule tästä enää helpommaksi.

Me Naiset kertoi viime viikolla tämän kesän grillihitistä eli grillatuista kananmunista. Yksinkertaisena ideana on laittaa kananmunat noin kymmeneksi minuutiksi sellaisenaan grilliin, ja valmista! Kuulostaa helpolta ja hyvältä, mutta onko?

Päätimme testata, mitä kananmunalle käy, kun sen pistää grilliin. Ja entäs maku sitten, tuleeko siitä grillatessa jotenkin erikoinen? Grilli laitettiin päälle ja testi tulille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aluksi olin grillimunien kanssa hieman skeptinen. Pelkäsin, että munat räjähtävät tai vähintään lohkeilevat kuoresta grillin lämmössä. Olisikin ollut huippujuttu käyttää tuntitolkulla aikaa kananmunaroiskeiden siivoamiseen grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta ei huolta, munat säilyivät ehjänä! Niiden grillaus oli lopulta melkein turhankin helppoa. Muutama kananmuna grillialustalle ja lämpenemään ritilälle niin, että munat eivät ole suoraan liekin päällä.

Noin 15 minuutin kypsennyksen jälkeen otin munat pois ja vein vähäksi aikaa kylmään veteen. Kuoreen ei ollut tullut ollenkaan väriä, ja olin varma, etteivät ne olleet kypsiä.

Kuoren saaminen pois oli vaikeampaa kuin keitetyssä kananmunassa. Pienen tuskailun jälkeen tulos oli kuitenkin mainio: valkuainen oli sopivan kypsä ja keltuainen taas juokseva, kun hiukan kypsyneen pinnan rikkoi haarukalla.

Hiukan väriä valkuaiseen oli tullut paikoittain, vaikka kuoressa ei ollut mitään.

Maku oli kuitenkin yllättävän samankaltainen kuin keitetyssä kananmunassa, eli hyvää! Huomattavia eroja ei ollut havaittavissa, ja keltuainenkin lämmin vaikka jäikin mukavan juoksevaksi.

 

Ehdottomasti mökille käyttöön tuleva kikka!

Vierailija

Grillaaminen vaikuttaa loistavalta mahdollisuudelta syödä epämääräisesti kypsytettyjä kananmunia. Herää kysymys miksi kananmunia ei voisi kypsentää grillauksen ohessa normaalisti vedessä. Kattilaan vesi->kattila grillin kylkeen->kun vesi kiehuu, kattila pois tulelta ja kananmunat veteen. Viiden minuutin päästä on valkuainen hyytynyt, keltuainen juokseva. Takuuvarma keino , ja samalla voi käyttää grilliä johonkin mikä tuottaa grillattua ravintoa.

Vierailija

Kananmunan voi myös laittaa uuniin. kun valmistaa uunissa jotain niin munat kypsyy samalla. Olen kokeillut ja toimii hyvin. Ei räjähdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla