Kelpuuttaakohan Suomen oma maitopoika ja Valion mainoskasvo Teemu Selänne laktoosittoman supermaidon? Kuva: Sanoma-arkisto/Teppo Johansson
Kelpuuttaakohan Suomen oma maitopoika ja Valion mainoskasvo Teemu Selänne laktoosittoman supermaidon? Kuva: Sanoma-arkisto/Teppo Johansson

Virvoitusjuomajätti tuo myyntiin maidon, jonka ravintoarvojen mainostetaan olevan paremmat kuin peruslehmänmaidossa.

Coca-Cola aikoo vallata maitomarkkinat Yhdysvalloissa. Independent-lehti kertoo, että virvoitusjuomajätti tuo joulukuussa maidon yhdessä Fairlife-nimisen yrityksen kanssa.

Maidon kerrotaan olevan varsinainen supermaito, sillä siinä on 50 prosenttia enemmän proteiinia ja kalsiumia sekä 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin tavallisessa maidossa. Lisäksi se on laktoositonta.

Pohjois-Amerikan Coca-Cola-yhtiön vastaavan johtajan Sandy Douglasin mukaan maito myös tuotetaan eettisemmin – ainakin jos vertaa Yhdysvaltojen muihin maitojätteihin. Lehmät ovat kuulemma saaneet märehtiä vapaina, ja niistä on pidetty hyvää huolta. Ja se näkyy tietysti myös hinnassa, joka on kaksinkertainen tavalliseen maitoon verrattua.

Virvoitusjuomayhtiö aikoo tulevaisuudessa satsata maitobisnekseen paljon rahaa, vaikka Yhdysvalloissa joka toinen ei juo maitoa lainkaan ja sen kulutus on laskenut viime vuosikymmenen aikana 8 prosenttia.

Coca-Colan Suomen-osasto ei vielä saa kommentoida, onko maito mahdollisesti tulossa myös tänne. Täytynee siis tyytyä toistaiseksi itsemiksattuun Cokis-punaviiniyhdistelmään.

 

Ready to make a splash in 2014? Share your #BelieveInBetter pics w/ us on Twitter, Instagram & Facebook!

A photo posted by fairlife (@fairlife) on

No höh! Ei se Cokis-maito olekaan tyylikkäässä lasipullossa.

Lähteet: Independent, Business Insider

Lue myös:

Näin maitopoika Teemu Selänne on muuttunut 20 vuodessa – katso videot

Viikon epäolennainen: Apua, maito voi tappaa!

Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg
Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg

Saisiko olla perunanachoja, paahtopaistia vai piimäpannacottaa?

Mikä ruoka sopisi parhaiten 100-vuotiaan Suomen juhlistamiseen? Jokin herkullinen ja juhlava, mutta riippuu myös syöjistä. 

Kokosimme ideat itsenäisyyspäivän tarjoiluihin:

Illallispöytään

  1. Poro-persimoniviipaleet ja savulohi-parsapiiraat ihastuttavat alkuruokina.
  2. Maa-artisokkakeitto, juurekset sekä possurulla ja piimäpannacotta muodostavat Suomi-henkisen illallismenun.
  3. Jos tavoitteena on edullinen illallinen, eikä tarjottavien tarvitse olla perinteisiä suomalaisia, itämainen lohi on kokeilemisen arvoinen. Resepti on helppo ja edullinen, mutta lopputulos näyttävä ja maukas.
  4. Jälkimarinoitu paahtopaisti syntyy yllättävän helposti.
  5. Juustokakku on aina hyvä jälkkäri. Kokeile sitruuna-lakujuustokakkua, limetti-minijuustokakkuja, porkkanajuustokakkua tai crème brûlée -kinuskijuustokakkua. 
  6. Mehevä mutakakku käy myös vegaanisille juhlijoille.

Television ääreen

  1. Naposteltavistakin voi tehdä kokonaisen menun: poropiirakkaa, helppoja mätitähtiä, ruisnappeja ja täytettyjä pipareita.
  2. Suolainen fetapannari on nopea, herkullinen ja vieläpä gluteeniton valinta.
  3. Tuhdit vegaaniset perunanachot tuovat potkua Linnan juhlien katsomoon.
  4. Kaipaatko jotakin klassista, mutta uusin maustein? Testaa joulutorttujen uusia täytteitä.

Rentoon juhlintaan

  1. Söpöt sorbettikuoharit kruunaavat bileet.
  2. Salaattibaari pitää bilettäjät kylläisinä, ja syötävää löytyy niin kalan kuin kasvistenkin ystävälle. 
  3. Herkullinen peltigalette pelastaa laiskan emännän juhlat.
  4. Herkkujälkkäri ei aina vaadi mittavia valmisteluja: tiramisu-jäätelökakku syntyy kymmenessä minuutissa.
  5. Aina puhutaan Linnan juhlien boolista, mutta kyllä kotibileissäkin osataan booleja tehdä.

Jauheliha kokataan nyt aasialaisittain. 

Thaimaalainen jauhelihakulho

4 annosta

Valmistusaika 30 min

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 tuoretta chiliä

1 suippopaprika

1 ruukku thai-basilikaa

2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa

2 rkl hunajaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limeä

4 munaa

½ tl suolaa

tarjoiluun

riisiä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita chilit ja paprika. Poista siemenet ja kannat. Hienonna chili. Viipaloi paprika. Irrota basilikasta lehdet. Säästä muutama kaunis oksa koristeluun.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita, chiliä ja paprikaa 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Anna sen ruskistua. Lisää hunaja, soija, kalakastike ja purista limestä mehu. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin kun paistat munat. Ripottele munien pintaan suola.
  3. Viimeistele kastike sekoittamalla joukkoon basilikanlehdet.
  4. Kokoa kulhoihin riisiä, jauhelihakastiketta ja paistettu muna. Koristele basilikan oksalla.