Skotlantilaisessa ravintolassa julkkisten kasvot koristavat pizzoja. Vaadimme omat pizzat myös Suomi-julkkiksille!

Skotlannissa syntyneelle italialaisravintoitsija Domenico Crollalle eivät riitä pelkät julkkisten nimikkopizzat. Hänen Glassgow'ssa sijatsevassa ravintolassaaan voi maistella margarita-pizzaa, johon on taiteiltu monia maailmantähtiä, vaikkapa Kuningatar Elisabeth, laulaja Robbie Williams, italialainen jalkapalloilija Andrea Pirlo, näyttelijä George Clooney tai laulaja Madonna.

Mutta kyllä Suomi-julkkiksetkin ansaitsevat omat pizzansa. Sitä varalta, että joku Suomessa innostuu Crollan ideasta, hahmottelimme valmiiksi Photoshopilla, miltä Alexander Stubb, Cheek, Jenni Vartiainen, Kimi Räikkönen ja Armi Toivanen näyttäisivät pizzoissa.

 

Räppäri Cheek

Pääministeri Alexander Stubb

Näyttelijä Armi Toivanen

F1-kuski Kimi Räikkönen

Laulaja Jenni Vartiainen

Ja tältä näyttävät pizzayrittäjä David Crollan ihan oikeat, syötävät pizzat. Niitä pääsee maistelemaan Glasgow'ssa, Bella Napoli -nimisessä ravintolassa.

Kuningatar Elisabeth

Madonna

Playboyn perustaja Hugh Heffner

Jalkapalloilija Andrea Pirlo

Lisää syötävää pizzataidetta voit katsoa Crollan Instagram-sivuilta.

Lue myös:

Voiko viikon vanhaa pizzaa syödä jääkaapista?

Helsingin paras pizza on valitty – tässä resepti

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.