Krabin pasta on aasialainen muunnelma avokadopastasta. Resepti: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo
Krabin pasta on aasialainen muunnelma avokadopastasta. Resepti: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Kauden trendikkäimmistä kasviksista avokadosta, lehtikaalista ja inkivääristä valmistat esimerkiksi maailman parasta lohturuokaa.

Avokadosta, lehtikaalista ja inkivääristä on tullut parin viime vuoden aikana trendiherkkuja, vaikka vielä muutama vuosi sitten ne olivat harvinaisia vieraita suomalaisissa kotikeittiöissä.

Nyt tämän trendikolmikonsuosio näkyy myös myynnissä, kertoo S-ryhmän Patarumpu-sivusto

Mitä näistä herkullisista ja terveellisistä kasviksista saisi aikaan? Ainakin kilpailijan kulttimainetta nauttivalle avokadopastalle tai koomikko Ali Jahangirin Twitterissä hehkuttaman simppelin keiton. Katso reseptit alta!

Krabin avokadopasta

4 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia

Tarvitset:
300 g spagettia
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1 limetin mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl thaikalakastiketta
1 tl hunajaa
2 avokadoa
½ ruukkua korianteria
100 g lehtikaalia tai rucolaa
1 dl suolapähkinöitä
100 g raastettua parmesaania

Ohjeet: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. ­Hienonna chili ja purista limetistä ­mehu. ­Sekoita ­isossa kulhossa valko­sipuli, chili, ­mehu, inkivääri, kalakastike ja hunaja. Kuori avokadot, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri ja lehtikaali. Lisää avokado, korianteri ja lehtikaali (tai ­rucola) kulhossa oleviin aineksiin. Keitä pasta suolalla maustetussa ­vedessä. Kun pasta on kypsää, valuta se, mutta ota puoli desiä keitinlientä talteen. Kaada pasta muiden ainesten joukkoon, lisää keitinliemi ja sekoita. Rouhi suolapähkinät ja ripottele ne juustoraasteen kanssa ruuan pinnalle.

Lisää avokado- ja lehtikaalireseptejä:

Porkkana-inkiväärikeitto

Resepti: Marja Samuli Kuva: Sami Repo

4 annosta
Valmistusaika: 45 minuuttia

Tarvitset:
900 g porkkanaa
1 kpl iso sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 tl currya
6,5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
ruususuolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohjeet: Kuori porkkanat ja pilko paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa öljyssä porkkana­palat, sipuli- ja valkosipulisilppu, inkivääriraaste ja curry. Lisää vesi. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Lisää kookosmaito. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää makusi mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Nämäkin syntyvät inkivääristä:

Lue myös:

Naurettavan helppo niksi: näin estät avokadon tummumisen

Lehtikaalijuomalla karkotat väsymyksen

Inkivääri on flunssajuoman salainen ainesosa – ohjeen löydät täältä