Kuvan tarjoiluehdotus ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock
Kuvan tarjoiluehdotus ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock

Pitkää nenää vain sulle, Jamie Oliver, 15 ja 30 minuutin ruokinesi. Nämä ateriat valmistuvat melkein seitsemässä minuutissa.

Nakki-papukastike

Pilko nakit ja ruskista ne pannulla. Kaada päälle purkillinen valkoisia papuja tomaattikastikeessa. Keitä pasta tai pikariisi. Valmis.

Katkarapuwokki

Laita kulhoon kaksi nuudelipakettia mausteineen ja pussillinen pakastewokkivihanneksia. Kaada päälle kiehuvaa vettä vedenkeittimestä. Anna nuudeleitten ja kasvisten pehmentyä muutaman minuutin. Kuumenna sillä aikaa wokkipannu. Valuta nuudelit ja kasvikset, kippaa pannuun ja lisää jäisiä katkarapuja. Wokkaa pari minuuttia. Tarjoa limen ja sweet chili -kastikkeen kanssa.

Melkein carbonara

Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun keitinveteen. Pilko parisataa grammaa kinkkua, myös voileipäkinkut ja palvikalkkunaviipaleet kelpaavat. Sekoita kulhossa purkillinen ruokakermaa, kaksi munaa, kinkut, runsaasti mustapippuria ja pari kourallista raastettua juustoa. Valuta kypsä spagetti nopeasti, ota kattila hellalta ja kippaa sinne spagetti ja kastike. Sekoita nopeasti. Pilko annosten päälle kirsikkatomaatteja.

Tonnikalapasta

Laita pastavesi kiehumaan ja toiseen kattilaan tilkka öljyä kuumenemaan. Ripottele öljyyn sipuli-, valkosipuli- ja paprikajauhetta, kippaa päälle tölkillinen tomaattimurskaa ja puoli tölkillistä vettä. Ripottele sekaan myös pizzamaustetta. Laita pasta kiehuvaan veteen. Keitä tomaattikastiketta sen aikaa, kun pasta kiehuu. Kaada lopuksi kastikkeen sekaan purkillinen tonnikalaa. Sekoita. Voit myös lisätä oliiveja, jos haluat.

Lue myös:

Nopea kasvisgulassi

Helppo ja nopea kotijuustocurry

Paniikkipasta töitten jälkeen

Rosmariiniöljy viimeistelee pizzanautinnon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täytä moderni kinkkupizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla. Kruunaa pizza rosmariiniöljyllä

Valmista ensin pizzataikina, ja taikinan kohotessa rosmariiniöljy.

Pizzataikina

4 pizzaa

Valmistusaika 15 min + 1 t kohotus

4 dl vettä

½ tuorehiiva

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl durumjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2 Peitä kulho keittiöliinalla, ja anna kohota huoneenlämmössä tunti.

Rosmariiniöljy

n. 1 dl öljyä

Valmistusaika 10 min

10 rosmariininoksaa

1 dl öljyä

1 sitruuna

½ tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 Irrota lehdet oksista. Puolita sitruuna ja purista sen mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loputkin ainekset ja soseuta kauniin vihreäksi öljyksi.

Omena-kinkkupizza

4 pizzaa

400 g tomaattikastiketta

2 omenaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

100 g cheddaria

1 Täytä pizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla.

2 Kypsennä pizza 225-asteisessa uusissa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.

 

BBQ-porkkana sopii myös hamppareihin tai leivän päälle. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Jos perushodareiden makumaailma on nähty, kokeile yllättävän hyvää porkkanatäytettä.

BBQ-porkkanahodarit

8 annosta

Valmistusaika 30 min

5 porkkanaa

1 sipuli

5 dl bbq-kastiketta

3 rkl tomaattipyreetä

1 pkt nakkeja

8 hodarisämpylää


Tarjoiluun

lehtipersiljaa


1 Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen hienolla terällä. Kuori, puolita ja siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita 5 minuuttia ja lisää raaste. Kuullota vielä 5 minuuttia, lisää bbq-kastike ja tomaattipyree. Käännä levy minimilämpötilalle ja anna seoksen tekeytyä sillä välin, kun valmistelet hodarit loppuun.
2 Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kokoa sämpylät uunipellille. Leikkaa nakkeihin viillot. Paista ne kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Paahda sämpylöitä 2-4 minuuttia uunissa lähellä vastusta, jotta niihin tulee rapea pinta.
3 Kokoa hodarit. Lusikoi porkkanatäytettä sämpylöihin, nosta sisään nakki ja koristele persiljanlehdillä.