Me Naiset
|
Alina Koskela
Purkita ja pakasta! Kuva: Shutterstock
Purkita ja pakasta! Kuva: Shutterstock

Parsakaalista viis. Työnaisen purkkiruoka on makaronilaatikko ja kinkkukiusaus.

Meal prepping on puhuttava ja tuore ilmiö, joka tarkoittaa ruokien sarjakokkausta. Meal preppaajat siis valmistavat, purkittavat ja lopulta syövät tunnollisesti koko viikon samaa ruokaa.

Preppaus on säntillisten fitnessurheilijoiden suursuosiossa, ja sitä harrastettiinkin muun muassa hiljattain julkaistussa Muodonmuutoksia-dokumentissa. Dokkarissa bikiniurheilijat mittasivat neuroottisesti viikoittaiset suolansa ja muut tykötarpeensa pikkuruisiin muovipusseihin.

Meal prepping on mielletty fitnessurheilijoiden hömpötykseksi, mutta siihen on tulossa muutos. Preppaus on mahdollista jalostaa myös meidän tavallisten työnaisten arkeen muutamalla helpolla niksillä. Ja se muuten kannattaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinkkutaloudessani valmistan kansallisromanttiset makaronilaatikot ja jauhelihakastikkeet aina viikoksi eteenpäin. Laatikkoruuat ja muut helpot perussafkat on helppo kauhoa purkkeihin, jonka jälkeen kasaa purkit jääkaappiin tai työnnä pakastimeen tiukkojen päivien pelastukseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytän joka viikko yhden päivän arjestani ruokaostoksiin ja ruuan valmistukseen. Säästänkin siis arjen keskellä aikaa ja vaivaa. Pitkän työpäivän jälkeen minun ei tarvitse taistella ruuhka-Lidlin viimeisestä bataatista tai taikoa jääkaapin valosta illan antimia. Herkkuruoka odottaa kotona valmiina.

Käytän joka viikko yhden päivän arjestani ruokaostoksiin ja ruuan valmistukseen.

Säästän myös rahaa valmistamalla suurperheannoksen kertaheitolla. Värkit makaronilaatikkoon ja jauhelihakastikkeeseen saa alle kympillä, ja se on sitä peräänkuulutettua taloudellisuutta. Ja kun arkiset kauppareissut vähenevät, spontaanit suklaapatukat jäävät ostamatta.

Jos saman safkan syönti päivätolkulla puistattaa, avuksi tulee tuunaus. Yhtenä päivänä heitän purkkiruokani sekaan ketsupit, toisena sinihomejuustot ja kolmantena tuoreet kasvikset. Lautaseni yllättää minut päivittäin, kun kukaan muu ei sitä tee.

Alkuun pääset lähimarketista saatavilla muovirasioilla. Purkista, pakasta ja sulata.

Laiska ruuanlaittaja kiittää. Viikonloppuna hemmottelen itseäni pekoniparsoilla ja avokadopastalla.

Marjat pakkaseen margariiniras...

Nyt on kyllä pakko vinkata tällainen superneuvo, jonka olen oppinut äidiltäni: Pese ja käytä uudelleen margariinirasiat! Itselleni 400g margariinirasia on varsin oivallinen eväsrasia ja 600g askilla pärjää jo isommankin nälän kanssa. Varsinkin Oivariinirasiat kestää monta käyttökertaa ja jos tomaattikastikkeet ei tunnu lähtevän irti niin askin poisheittäminen ei tunnu ollenkaan pahalta. Kestää mikron ja pakastuksenkin ja pinoutuvat hienosti. Ainoastaan keittojen kuljettamiseen en suosittele :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla