Aperol Spritz tarjoillaan usein myös viinilasista. Kuva: Shutterstock
Aperol Spritz tarjoillaan usein myös viinilasista. Kuva: Shutterstock

Aperol Spritz teki varovaista tuloaan Suomeen viime kesänä. Hittijuoman asemaa trendikäs aperitiivi ole vielä onnistunut saavuttamaan. Ehkä sen aika on vielä tänä kesänä?

Aina silloin tällöin blogeissa tulee vastaan kuva syvänoranssista, appelsiiniviipaleella aateloidusta drinkistä. Aperol Spritz -buumi on kuitenkin alkanut Suomessa varovaisesti.

Italialaista katkeroa Aperolia on saanut Alkojen hyllyistä viime kesästä saakka, ja edelläkävijöille se on jo Kesäjuoma 2013 – ollutta ja mennyttä. Italian-kävijöillekään drinkissä ei ole mitään uutta, sillä kyseessä on pohjoisitalialainen klassikko. Viime kesänä myös keskieurooppalaiset ottivat italialaisjuoman omakseen, mutta Suomessa sen suosio jäi melko vaatimattomaksi.

Aperolista, proseccosta ja soodavedestä sekoitettuun aperitiiviin kannattaa kuitenkin tutustua jo sen klassikkomaineen vuoksi. Juoma on camparimainen, mutta hieman makeampi ja sopii hyvin aloittelevalle kotibaarimestarille, sillä juoman valmistukseen ei liity ylenpalttista drinkkihifistelyä. Värinsä ansiosta se on näyttävä alkudrinkki kesäpäivälliselle.

Näin teet drinkin:

Kaada suurehkoon (viini)lasiin jääpalojen päälle kaksi osaa Aperolia, kolme osaa proseccoa ja yksi osa soodavettä (kivennäisvesikin käy paremman puutteessa). Koristele appelsiiniviipaleilla ja nauti.

Lue myös:

Tältä maistuu kesä – parhaat boolit ja drinkit

Me Naiset maistoi – tällainen on Teemu Selänteen Sirpa-drinkki

Resepti: Mojito-jääteebooli