Kodin Kuvalehti
Papumuhennos on pomminvarma ruoka, jota voi yhdistellä muihin jääkaapin aarteisiin. Kuvat: Oispa aina nälkä! -blogi
Papumuhennos on pomminvarma ruoka, jota voi yhdistellä muihin jääkaapin aarteisiin. Kuvat: Oispa aina nälkä! -blogi

Herkullinen papumuhennos on todellinen penninvenyttäjän unelma: helppoa, halpaa, riittoisaa – ja tosi hyvää!

Kodin Kuvalehden ruokabloggaaja Meri-Tuuli Väntsi paljastaa, miten ammattikokin omassa perheessä syödään arkisin: rennosti ja edullisesti!

– Luotan arkiruuissa edullisiin raaka-aineisiin ja käytän paljon papuja, linssejä ja kasviksia. Kasvispadat ja linssimuhennokset on helppo tuunata lounaalle ja illalliselle eri lisukkein, ja ne yleensä maistuvat myös lapselle, Meri-Tuuli sanoo Oispa aina nälkä! -blogissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
”Silloin kun lounastaa ihan yksin, ei tarvitse välittää mistä ruokansa syö”, Meri-Tuuli kirjoittaa blogissaan. ”Esimerkiksi desikuppi ja lapsen haarukka ovat oikein hyvät papuvälipalan syömiseen!”
”Silloin kun lounastaa ihan yksin, ei tarvitse välittää mistä ruokansa syö”, Meri-Tuuli kirjoittaa blogissaan. ”Esimerkiksi desikuppi ja lapsen haarukka ovat oikein hyvät papuvälipalan syömiseen!”

Meri-Tuuli on ihastunut valkoisiin papuihin tomaattikastikkeessa. Kaupan tölkkipavuissa on kuitenkin paljon sokeria, joten Meri-Tuuli halusi kokeilla, miltä pavut maistuisivat kotitekoisina, ja saisiko niistä hyvää ilman lisättyä sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tulos oli ihana! Laitoin tomaattikastikkeeseen paljon sipulia ja paistoin kiirehtimättä pannulla, jolloin sipulin makeus tulee esille. Loppujen lopuksi en tarvinnut lainkaan sokeria tomaattikastikkeen maustamiseen, vaan sipulin täyteläinen makeus riitti.

Ja sitten tulee papumuhennoksen paras osio: reseptistä tulee 2 litraa kastiketta, josta riitti ruokaa kolmeksi päiväksi ja vielä pakastimeenkin.

– Kokonaishinnaksi tälle ruualle tuli 5,50 e, eli tämä on todellinen penninvenyttäjän unelmaruoka!

Muista laittaa pavut likoamaan yön yli kylmään veteen. Sen jälkeen ruuan valmistukseen menee aikaa vain puolisen tuntia.

”Kun papumuhennos oli tehty edellisenä päivänä valmiiksi, tämän illallisen valmistamiseen meni 15 minuuttia”, Meri-Tuuli kertoo. Tarjolla oli papumuhennosta, makkaraa ja paistettuja kananmunia. Lapsella lisäksi puoliksi syöty omena sekä pakastimesta uuniin heitetyt kalapuikot, (jotka eivät maistuneetkaan) sekä pariisinperunat.
”Kun papumuhennos oli tehty edellisenä päivänä valmiiksi, tämän illallisen valmistamiseen meni 15 minuuttia”, Meri-Tuuli kertoo. Tarjolla oli papumuhennosta, makkaraa ja paistettuja kananmunia. Lapsella lisäksi puoliksi syöty omena sekä pakastimesta uuniin heitetyt kalapuikot, (jotka eivät maistuneetkaan) sekä pariisinperunat.

Meri-Tuulin perhe nautti pavut brittiläiseen tyyliin makkaran, paistettujen kananmunien ja leivän kanssa.

– Tuloksena oli oikein kiva illallinen, joka maistui kaikille, ja oli taas hyvä muistutus siitä, että arkiruuan ei tarvitse aina olla mitään tajunnanräjäyttävää.

Meri-Tuulin papumuhennoksen löydät Oispa aina nälkä! -blogista:

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Vierailija

Kolmen litran purkki papuja tomaattikastikkeessa maksaa vähemmän kuin 5,5€. Ja sillä kyllä elää hyvin kolme päivää. Kokeilin kerran ja nyt on varastossa parkin purkkia varmuuden vuoksi.

Vierailija

Onhan se herkullinen ja halpa, kenen vatsa kestää. Minun ruuansulatukseni menee ihan tukkoon tästä muuten mainiosta ruosta.
Ehkä se vaatisi vain totuttelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla