Soppa365

Perunoiden uusi elämä ei ala kompostissa, vaan  paistinpannulla. Hävikkiviikon kunniaksi kannattaa miettiä kokkaamista uudella tavalla.

Kotikokki voi helposti pienentää hävikkiä, kun taikoo tähteistä seuraavalle päivälle uutta. Peruna on hyvä esimerkki ruuasta, joka ei mene hukkaan. Keitä perunoita kerralla enemmän sillä edellisen päivän perunoista saa seuraavaksi illaksi mutkattoman aterian. Keittämiseen kuluva aika säästyy ja ruoka syntyy sukkelasti tarjolle.

 

Kokeile keitettyjä perunoita

* viipaleina rieskarullan sisällä savukalan kanssa tai sillivoileivän päällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* raasteena lihapullataikinan joukossa tai munakkaassa juustoraasteen kera

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* kuutioina perunasalaatissa ruohosipulin, tillin ja sinapilla ryyditetyn kermaviilin kanssa 

* lohkottuna pyttipannussa  

 

Sienipyttipannu

4 annosta

20 min

½ l sieniä pilkottuna, esim. tatteja tai tuoreita herkkusieniä

2 rkl soijakastiketta

½ l keitettyjä perunoita pilkottuna

4 rkl punaista pestoa

½ dl tuoretta timjamia silputtuna

½ tl mustapippuria myllystä

½ tl suolaa

Paistamiseen 

2 rkl öljyä

  1. Puhdista ja pilko tuoreet sienet. Paista sieniä paistinpannulla kunnes kosteus on haihtunut. Lisää joukkoon soijakastike.
  2. Lohko kypsät perunat.
  3. Lisää sienten joukkoon pannulle öljyä sekä perunat paistumaan noin 5 minuutiksi. 
  4. Lisää pyttipannuun mauksi pestoa, silputtua timjamia, sekä mustapippuria ja suolaa.

 

Ruokaohje ilmestynyt ET-lehdessä. Kuvaaja Ullamaija Hänninen.

Nuukailija

Tänään tein leipää, johon laitoin eilisen makkarakeiton tähteen survottuna. Toki makkarapalat syötiin pois ennen taikinaan laittamista. Hyvää leipää tuli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla