Jäätelökesä on täällä! Mutta minkä makuisena?
Jäätelökesä on täällä! Mutta minkä makuisena?

Me Naisten toimitus ratsasi lähikaupan pakastealtaan ja koemaistoi jäätelöuutuudet. Joko sinä olet testannut kesän uutuusmakuja?

Hyvä maku, mutta koko puuduttaa

Pingviini Vadelmasydän, 102 g / 190 ml, 1,69 €.

”Laktoositonta vadelmajäätelöä ja vadelmakastiketta sisältävän jäätelön maku vie heti ihaniin lapsuuden kesiin. Mieleen tulee suloinen hetki uimarannalta vadelmalimonadin kera. Näin aikuisena maku tosin alkaa puuduttaa jo ennen puoltaväliä, jäätelö on vähän yksitoikkoinen ja jättimäinen.

Keskellä jäätelöä on sydän, vadelmakarkilta maistuva epämääräisen mallinen palanen, mutta siihen tämän jäätelön yllätyksellisyys sitten jääkin. Maistunee pikkutytöille ja karkkimakujen ystäville.”

Arvosana: 3/5

Herkullinen yhdistelmä

Classic tummasuklaa-suolainen kinuski, 69 g, 1,59 €.

”Tumman suklaan ja suolaisen kinuskin kombo on herkullinen, mutta suolaista kinuskia tasapainottaisi vielä paremmin makeampi suklaa, kuten maito- tai valkosuklaa. Vastamaut toimivat parhaiten.”

Arvosana: 3/5

Sitä itseään

Pätkis-puikko, 39 g / 60 ml, 0,89 €. JAETTU 1. SIJA!

”Oikein mainio jäätelö Pätkiksen ystävälle! Maistuu ’ihan siltä itseltään’, ja sisällä on ihana suklaasydän. Puikko on melko pienikokoinen, joten isompaa jätskinnälkää tämä ei kyllä tyydytä.”

Arvosana: 4/5

Tiikeri valeasussa

Hatwall Jaffa -tuutti, 63 g /120 ml, 1,29 €. JAETTU 1. SIJA!

”Kuin tiikeriä! Ja jos tykkää perinteikkäästä appelsiiniraidoitetusta vaniljajäätelöstä, tämä tuuttivalinta ei mene mönkään – mutta eipä tässä mistään uutuudenviehätyksestäkään pääse varsinaisesti nauttimaan. Klassinen mutta raikas, normaalikokoinen tuutti. Vähän lössö vohveli, mikä on tällaisten jäätelöiden tyyppivika verrattuna irtopalloihin.”

Arvosana: 4/5

Missä jännitys?

Jättis Volcano, 118 g / 216 ml, 1,89 €.

”Iso ja jännän näköinen tuutti on hienoinen pettymys. Kääre lupaa kirpeyttä ja jännitystä, mutta sisällys on lähinnä valtava lohkare vaniljajäätelöä. Salmiakkikuoren poksuvat rakeet ovat varsin maltillisia. Kirpeä täyte on ihan maukasta, mutta ei kirpeää.”

Arvosana: 2/5

Paluun tehnyt klassikko

Super Suklaa, 60 g / 100 ml, 1,39 €.

”Takavuosilta tuttu, nyt kesäuutuutena kauppoihin paluun tehnyt jäätelö on hyvin tavanomainen. Siitä ei keksi mitään hyvää muttei myöskään huonoa sanottavaa. Puikossa on ohut suklaakerros, jossa on strösseleitä sekä kuoren alla perushyvää suklaajätskiä – ihan hyvää, mutta ei mitenkään erinomaista. Ehkä jopa vähän tylsä.”

Arvosana: 3/5

Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kasvislasagne on helposti vetinen, mutta tämän herkun ainekset paahdetaan ensin uunissa. Lopputulos on täyteläinen ja juuri sopivan kostea.

ELÄMÄSI PARAS VEGELASAGNE

6 annosta

Valmistusaika 40 min + paisto 50 min

1 pkt lasagnelevyjä

200 g kirsikkatomaatteja

200 g herkkusieniä

2 paprikaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 prk valmiita punaisia linssejä

2 tomaattia

Tomaattikastike

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 dl valkoviiniä

3 tlk tomaattimurskaa

1 ruukku basilikaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Juustokastike

4 dl ruokakermaa

100 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

1 sitruuna

1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.

Nauti teriyakilohi vaikkapa pähkinä-yrttikvinoan kera.

Helppo teriyakilohi

4 annosta

Valmistusaika 10 min + paisto 20 min

n. 350 kcal / annos

600 g lohifileetä

2 cm pala inkivääriä

1 rkl teriyakikastiketta

1 tl suolaa

½ ruukkua ruohosipulia

  1. Huuhtele lohifilee kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa se talouspaperilla. Leikkaa lohi neljään yhtä suureen osaan varovasti viiltäen niin, että nahka jää ehjäksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Raasta inkivääri ja sekoita se ja teriyakikastike pienessä kulhossa. Sivele kastike pullasudilla joka puolelle lohta. Myös viiltojen sisään. Ripottele päälle suola. Paista uunissa 20 minuuttia.
  3. Hienonna sillä välin ruohosipuli. Nosta lohi uunista ja ripottele ruohosipuli sen päälle.

Pähkinä-yrttikvinoa

4 annosta

Valmistusaika 25 min

140 kcal / annos

1 ½ dl kvinoaa

2 rkl saksanpähkinöitä

1 dl lehtipersiljan lehtiä

1 tl öljyä

½ tl suolaa

½ tl pippuria

½ sitruuna

  1. Huuhtele kvinoa ja keitä pakkauksen mukaan noin 15 minuuttia. Rouhi sillä välin pähkinät ja irrottele lehtipersiljasta lehdet. Hienonna ne kevyesti.
  2. Valuta kvinoa. Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja pähkinöitä öljyssä noin 5 minuuttia eli kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta pannu hellalta. Lisää yrtit, suola, pippuri ja purista sitruunasta mehu. Sekoita.