Superhelppo avokadolohi syntyy hetkessä, ja Krabin avokadopasta on aasialainen muunnelma avokadopastasta.

Avokado on herkullista ja terveellistä, mutta se myös auttaa pitämään nälän pidempään loitolla ja vähentää siten napostelun tarvetta.

Näillä resepteillä superherkusta syntyy entistä herkullisempaa.

Superhelppo avokadolohi

4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

300 g nahatonta lohi­fileetä
2 avokadoa
kastike
1 limetti
1 chili
1 ruukku korianteria
1 kevätsipuli tai 2 rkl ­ruohosipulia
3 rkl oliiviöljyä
½ rkl kalakastiketta
1 tl sokeria

1. Leikkaa lohi 1–2 sentin kuutioiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

2. Tee kastike. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Hienonna chili, korianteri ja sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

3. Yhdistä lohi ja avokado. Lisää kastike ja sekoita. Tarjoa seos voileivän päällä tai riisin tai pastan lisukkeena.

Lohi-avokadosalaatti ja wasabikastiketta

Krabin avokadopasta

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.