Kivikovia minikeksejä tarjolla. Maistuisiko kenellekään? Kuva: Shutterstock
Kivikovia minikeksejä tarjolla. Maistuisiko kenellekään? Kuva: Shutterstock

Me Naisten lukijoiden leipomiskuvat kertovat, että aina ei mene kuin Strömsössä!

Täydellisiä macarons-leivonnaisia. Suussa sulavaa minttukakkua. Mehevää rieskaa. Muun muassa tällaisia leivonnaisia Me Naisten lukijat ovat tavoitelleet keittiöissään, mutta lopputulos on yllättänyt täysin.

Kokosimme kuvagallerian täydellisen epäonnistuneista leivonnaisista – jotka näyttävät uniikeilta taideteoksilta.
Lisää lukijoiden kuvia pieleen menneistä kokkailuista löydät täällä.

  1. Lässähtänyt synttärikakku

    ”En ollut koskaan tehnyt aiemmin kakkua. Ja päätin sitten yrittää tehdä silloiselle poikaystävälleni synttärikakun. Olisi pitänyt kuunnella äitiä, joka sanoi, että älä käytä valmiita aineita. Varsinkaan kermavaahtoa. Käytin spray-kermavaahtoa, ja kakku lässähti heti. Ehkä ajatus oli kuitenkin tärkein.” Mabe

     

  2. Sikakakku?

    ”Kakusta piti tulla söpö, mutta sika tuli.” Birirek

     

  3. Vieraille puhuttavaa

    ”Kolme vuotta sitten tein tyttäreni 6-vuotispäiville kakun. Kinuski oli liian löysää, päivä oli kuuma eli kerma suli nopeasti – ja kaiken kruunasi spray-kerma, jolla yritettiin pelastaa kakun ulkonäkö. Sen verran rohkea olin, että tarjosin kakkua vieraille. Tästä kakusta puhuttiin pitkään, ja edelleen kerran vuodessa tämä kakku mainitaan.” Johki
     

  4. Pieleen mennyt perinneleivonnainen

    ”Fariinikakku on sukuni perinneleivonnainen, jota halusin ylpeänä tarjota tutuilleni Saksassa. Jokin meni pieleen, eikä lopputulos ollut kovinkaan komea kuivakakku, vaan räjähtänyt sotku, joka tuntui hyvin pitkän paistoajan jälkeenkin raa'alta.” Sanzibar

     

  5. Hittileivokset huvittivat

    ”Päätin kokeilla pääsiäisen hittileivonnaisia töhnämunia. Maku on ihan kiva, mutta ulkonäkö yhdistettynä nimeen sai Facebook-kavereiden keskuudessa aikaan huvittuneisuutta.” Anni

     

  6. Tahmeaa jankkia

    ”Siitähän piti tulla vattukakku, mutta toisin kävi. Lopputuloksena tahmeeta jankkia, jota liotin ja pesin tovin vuuasta sekä uunista. Kakku alkoi kuohua yli jo heti paiston alkuvaiheessa. Ajattelin, että sinnikkäästi vaan paistan ja leivinpaperia päälle, niin ei pala.” Leipuritar

     

  7. Sitruunamarenkitortun uusi ulkonäkö

    ”Ei tosiaan mennyt kuin strömsössä!” Danan kokeilevakeittiö

     

  8. Kivikovaa leipää

    ”Rieskoista tuli kovia, ja hammas katkesi edestä maistelussa, että näin välillä käy.” Mummu

     

  9. Puolison mokapalat

    ”Avopuolisoni yritti ilahduttaa tekemällä mokkapaloja. Vehnäjauhoja ei kuulemma ollut, joten hän korvasi ne muroilla. Suklaamuroilla. Kokonaisina palloina. Lopputulos näytti hiililaatalta, joten ei ihme, että olen meidän talouden leivontavastaava.” Mokapala

     

  10. Raa’at macaronit

    ”Yritin tosissani tehdä macarons-leivoksia. Tämän parempaan en ole toistaiseksi pystynyt. Nämä olivat kivikovia reunoilta ja raakoja sisältä. Kamalan makuisia.” Tunari

     

  11. Tuplaepäonnistuminen

    ”Yritimme ystävän kanssa tehdä myslisuklaakeksejä ja teimme niistä tosi hauskan muotoisia, mutta ne levisivät uunissa ihan hirveästi. Olimme myös unohtaneet leivinjauheen, ja niistä tuli tosi kovia sekä kuivia. Ei mennyt ihan putkeen tämä leipominen.” Zapphie

     

  12. Mikä tärkeintä: suuhun meni!

    ”Ihanaksi kahvipöydän herkuksi tarkoitettu minttusuklaakakku meni karmealla tavalla pieleen. Kakkuun piti tehdä useita kerroksia ja jähmettää jääkaapissa. Tämän jälkeen hirveys paljastui, kun rasva oli erottunut ja noussut pintaan. Eivätkä nuo kerrokset kovin hyvin onnistuneet, kun reunoilta tursuaa erivärisiä täytteitä. Saatiinpa hyvät naurut ja kyllä se taidettiin vieläpä syödä!” Tuulens

Lähetä kuvasi!

Piristä kaikkien päivää ja lähetä kuva omasta pieleen menneestä leivonnaisestasi kuvagalleriaamme täällä. Kun osallistut 3. toukokuuta mennessä ja jätät yhteystietosi, olet mukana kivan palkinnon arvonnassa.

Murean possupadan salaisuus on 1,5 tunnin haudutusaika. Kuva: Panu Pälviä
Murean possupadan salaisuus on 1,5 tunnin haudutusaika. Kuva: Panu Pälviä

Viikonloppuna pöytään nostetaan herkullinen possupata, josta ei makua puutu.

Tulinen possu-korianteripata

4 annosta

valmistusaika 35 min + haudutus 1 ½ t

600 g possunniskaa

3 vihreää jalapenoa

1 ruukku korianteria

3 limeä

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

4 rkl tomaattipyrettä

2 dl vettä

1½ tl suolaa

Lisäksi

1 prk ranskankermaa

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pilko liha kuutioiksi. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  2. Hienonna sillä välin jalapeno ja korianteri. Säästä korianterista osa koristeluun. Sekoita yrtti-jalapenoseos paahtuneiden lihojen pintaan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Leikkaa kaksi limeä puoliksi. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita noin 5 minuuttia. Lisää lihat, limenpuolikkaat, tomaattipyre, vesi ja suola. Anna hautua miedosti kiehuen 1 ½ tuntia.
  4. Tarjoa mureutunut liha tortillojen sisällä. Koristele korianterinlehdillä, lusikoi päälle ranskankermaa ja purista limen mehua. Pata sopii myös riisin kanssa tarjottavaksi.

Valsoian soijaa ja grillattuja vihanneksia sisältävä pizza oli yksimielisesti kaikkien raatilaisten suosikki.

Marketteihin on tullut iso valikoima vegaanisia mättöruokia, kuten hampurilaisia ja vegaanisia vastineita lihapiirakoille. Tällä kertaa kahdesta kasvissyöjästä ja yhdestä sekasyöjästä koostunut raatimme testasi markettien vegaanipizzat. Kaikki pizzat ovat Saarioisten roiskeläppää lukuunottamatta pakastepizzoja. 

Raadin mielestä vegaanipizzoissa on vielä paljon kehittämisen varaa, sillä monet testaamiemme pizzojen maut olivat mitäänsanomattomia tai omituisia, eivätkä vegaanijustot maistuneet miltään. Sentään yksi pizza nousi kirkaasti ykköseksi: Valsoian grillattua soijaa ja vihanneksia sisältävä pizza oli kaikkien raatilaisten mieleen.

Valsoia: Pizza with soya and grilled vegetables

Hinta: 4,99e K-Citymarket Ruoholahdessa.

Puu-uunissa paistettu pizza sisältää soijaa, grillattua kurpitsaa ja paprikaa, pinaattia, parsakaalia ja varsiparsaa.

Astetta värikkäämpi valinta!
Astetta värikkäämpi valinta!

Plussat:

”Näyttää terveelliseltä, plussaa väreistä.”

”Maistuu parsalle ja muille kasviksille. Kerrankin pakastepizza, jossa kasvikset näyttävät melko freeseiltä.”

”Pohja on aika hyvä, siinä on hyvä sitko.”

”Tomaattikastike on ok ollakseen pakastepizzassa.”

”Pizza valmistuu nopeasti 4–6 minuutissa.”

Miinukset:

”Vegaanijuusto ei maistu miltään eikä se sulanut. Miksi sitä on tungettu mukaan?”

”Pizza on aika pieni, ja kokonaisuus on aika tylsä.”

Pisteet: 13,5/15

Bio Inside: Pizza Pesto

Hinta: 6,28e S-Market Ruoholahdessa.

Pestokastiketta ja kirsikkatomaatteja.

Pizza pesto, kun haluat kokeilla jotain erilaista!
Pizza pesto, kun haluat kokeilla jotain erilaista!

Plussat:

”Ulkonäkö on ok.”

”Reuna on hyvä ja rapsakka.”

Miinukset:

”Pizzan keltainen väri herättää epäilyksiä.”

”Mitä limaa tämän taikinan päällä on? Vegaanijuusto tarttuu kitalakeen.”

”Liman määrä hyökkää. Onko suussani etana?”

Pisteet: 3/15

Trattoria Alfredo: Vegan Pizza Verdura

Hinta: 1,89e Lidlissä.

Kiviuunissa paistettu kirsikkatomaatti-herkkusienipizza.

Tässä on jokaiselle jotakin!
Tässä on jokaiselle jotakin!

Plussat:

”Voisin syödä yhden neljäsosan.”

”Tämä on Lidlin vegaanipizzoista parempi. Lisäisin suolaa ja pippuria.”

Miinukset:

”Täytteet ovat limaiset. Mä en halua syödä tätä loppuun.”

”Vegaanijuusto näyttää muovilta. Onneksi sitä on vähän.”

”Huono suutuntuma. Ihan liikaa limaista, märkää pinaattia.”

”Sori, mä en pysty. Märän pinaattimössön ja herkkusienien yhdistelmä on liikaa.”

Pisteet: 6/15

Deliziosa: Vegan Bruchetta Pizza

Hinta: 1,89e Lidlissä.

Kiviuunissa paistettu sipuli-tomaattipizza.

Sipulinystävän suosikki!
Sipulinystävän suosikki!

Plussat:

”Mun mielestä tää ei oo pahaa, koska mä tykkään sipulista.”

”Tässä ei ollut yhtä limainen suutuntuma kuin toisessa Lidlin pizzassa.”

”Pohja on kelvollinen.”

”Hirveä pettymys. Lidlin kasvispizzat ovat hyviä, mutta vegaaniset ei.”

”Tätä voisi syödä, jos lisäisi itse lisää kasviksia.”

Miinukset:

”Sipuli-inferno!”

”Täytteet ovat köyhät.”

”Mitäänsanomaton. Tässä maistuu vain sipuli.”

”Ugh, myös tämän pizzan juusto on limaista.”

Pisteet: 7,5/15

Saarioinen: Vegepizza

Hinta: 1,39e K-Citymarket Ruoholahdessa.

Vanha tuttu roiskeläppä, nyt myös vegaanisena!
Vanha tuttu roiskeläppä, nyt myös vegaanisena!

Plussat:

”Ihanaa, roiskeläpästä on tullut vegaaniversio. Tulee ihan lapsuus mieleen! Tässä on hyvässä ja pahassa samanlainen fiilis kuin muissa roiskeläpissä. Voisin syödä tätä vanhojen muistojen vuoksi pari kertaa vuodessa.”

”Tämä on hieman tulinen.”

Miinukset:

”Se on se vegaanijuusto, nolla pistettä!”

”Pohja on löysä. Jälkimaku on aika paha.”

”Tämä ei päräytä.”

Pisteet: 6/15