Kaiva esiin hillopurkit. Kaikki muut astiat voi käytännössä hylätä. Kuva: Shutterstock
Kaiva esiin hillopurkit. Kaikki muut astiat voi käytännössä hylätä. Kuva: Shutterstock

Luulitko tietäväsi kaiken ruokatrendeistä. Olet todennäköisesti väärässä. Hipsterit syövät nyt näitä sapuskoja.

1. Mitä tahansa hillopurkista tarjoiltuna

Varokaa mummot! Hipsterit himoitsevat hillopurkkejanne, sillä niistä tarjoillaan nyt niin kalliit coktailit kuin jälkiruuatkin.

2. Mitä tahansa ruokarekasta ostettuna

Niin, pyörien päälle pystytettyjä nakkikioskejahan meillä on ollut vuosikymmeniä. Trendikkäitä niistä tuli siinä vaiheessa, kun food truckit rantautuivat Suomeen ja hipsterit asettuivat jonoon niiden eteen.

3. Lehtikaali

Pirtelö (eli smoothie), keitto, leipä, keitto, vanukas, kääryle, mehu... Mitä lehtikaalista ei voi tehdä, sitä ei tarvita.

4. Ruusukaali

Kyllä! Ruusukaali on terveellistä, mutta joku raja senkin käytöllä on.

5. Kylmät kahvit

Ensin ne vaipuivat ekstaasiin kissan ulostamista Kopi Luwak -kahvipavuista. Kun mitään muuta ei enää keksitty, ruvettiin kahvia juomaan kylmänä.

6. Vegaanikeksit

Mitä vaikeampi valmistaa, sen hipsterimpi. Kuuluu samaan sarjaan raakasuklaan kanssa.

7. Vihreät mehut

Näyttää viikon ryypänneen kaverin oksennukselta ja maistuu pahalta. Takuuvarmaa hipsterikamaa.

8. Makuvesi

Mutta älä hyvä ihminen osta sitä kaupasta. Aito hipsteri pullottaa vissyt omalla soodakoneella.

9. Erikoisdonitsit

Hyi! Ettäs kehtaat syödä lihottavia sokeri- ja suklaamunkkeja. Maista hipsterin vihreästä teestä leipomia donitseja tai osta ne kalliista  luomukaupasta.

10. Pekoni

Ei kannata postailla Instagramiin kuvia pekonimunakkaista. Pekonit ovat nykyään hipsterien omaisuutta. Koita elää sen kanssa

Lue myös!

Jännittävän eliölajin jäljillä

Oliko sinunkin isäsi hipsteri?

Resepti: lehtikaalisalaatti

Resepti: maalaissalaatti pekonilla ja uppomunalla

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.