Me Naiset
|
Krista Kupariharju
Täyskymppi! Tästä joukosta löydät pääsiäisen parhaat viinit. Kuvat: Alko
Täyskymppi! Tästä joukosta löydät pääsiäisen parhaat viinit. Kuvat: Alko

Viimeistele pääsiäisateria nappiviineillä ja valmistaudu ottamaan päivällisseuraltasi aplodit. 

1 Parasta parsalle

Parsamailla Alsacessa nautitaan usein kuivaa Muscat-rypäleestä tehtyä viiniä. Sen aromikas kukkeus istuu hyvin vähän vaikean parsan kanssa. Kuiva ja kevyen aprikoosinen Dopff & Irion Cuvée René Dopff Muscat on hieno viini. Muutama gramma jäännössokeria helpottaa parsan ja viinin yhdistämistä. 13,48 € / 0,75 l

2 Parsalle voikastikkeen kera

Toinen harvinaisempi, mutta parsalle erinomaisesti sopiva rypäle on Itävallan tähti Grüner Veltliner.

Hennon kukkainen ja hunajameloninen Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein kestää mainiosti myös parsan kanssa usein tarjottavan, etikkaisen tai sitruunaisen voikastikkeen. 11,04 € / 0,75 l

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 Haudutetulle potkalle

Luullinen lampaan potka on perinteinen pääsiäisen juhlaruoka. Täyteläinen ja runsaan mustaherukkainen Tarapacá Gran Reserva + Organic Red Blend on hyvä valinta heille, jotka haluavat nauttia vain lasillisen viiniä potkansa kumppanina. Luomuviini myydään puolikkaassa pullossa. 7,98 € / 0,375 l

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 Karitsankareelle

Roseeksi kypsennetty mehukas karitsankaree kaipaa rinnalleen runsaan ja elegantin viinin. Novellus Corvina Port Wood Finish on uniikki punaviini, jonka valmistukseen on käytetty tammitynnyriä, jossa on aiemmin kypsytetty portviiniä. Portviinitynnyri tuo viiniin luumun ja suklaan aromeja, corvina-rypäle puolestaan yrttejä ja happoja. 12,58 € / 0,75l

5 Lampaanviululle

Portugalia trendikkäämpää viinimaata saa hakea. Douron laaksosta tulee punaviinejä, jotka ovat kuin luotuja aromikkaille lammasruuille. Intensiivisen aromikas Casal Garcia Red on nappivalinta esimerkiksi yrteillä ryyditetylle lampaanviululle. 9,98 € / 0,75 l

6 Kalojen kumppaniksi

Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc 2017 on hyvä pääsiäisen yleisvalkoviini. Raikkaan ryhdikäs ja sitruksinen valkkari sopii hyvin vaaleille kaloille, mutta koska siinä on jo itsessään parsan aromeita, se on myös kelpo viini sille. 14,99 € / 0,75 l

7 Punkkua kalalle? Kyllä!

Riko vanha sääntö, jonka mukaan kala vaatii valkoviinin! Keskitäyteläinen ja kypsän punaherukkainen uusiseelantilainen punaviini Matua Marlborough Pinot Noir sopii rasvaiselle lohelle ja erityisesti, jos mukana on seesamiöljyä tai seesaminsiemeniä. 15,36 € /0,75 l

8 Suklaan seuraan

Suklaa vaatii viiniltä makeutta ja raikasta hapokkuutta. Makea ja hunajainen jälkiruokaviini Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest sisältää molempia. 10,98 € / 0,375 l

9 Kuohuvaa makean kanssa

Ihana yllättäjä suklaalle on punainen, matala-alkoholinen (7%) kuohuviini. Ruusuisen Araldica Brachetto d’Acquin mansikkainen aromi ja kuplat raikastavat suklaajälkiruuan hienosti. 11,99 € / 0,75 l

10 Sisäfileelle 

Kun haluat yllättää pääsiäispöydässä, tarjoa vaaleanpunaista roseesamppanjaa. Ayala Rose Majeur Champagne Brut on kuiva, raikas ja erittäin hedelmäinen samppanja, joka sopii erinomaisesti karitsan sisäfileen kanssa. Kastikkeen kannattaa olla kermaisen sijasta marjainen. 52,48 € / 0,75 l

Sisältö jatkuu mainoksen alla