Robotti-imuri putsaa paikat, kun et itse ole kotona.
Robotti-imuri putsaa paikat, kun et itse ole kotona.

Imurointia inhoavan kannattaa vaihtaa  perinteinen pölynimijä näppärään robotti-imuriin.

Jotkut kuulemma pitävät imuroinnista. Ihan vapaasti.

Mutta monille kolisevan möhkäleen perässä vetäminen aiheuttaa kroonista aivoihottumaa. Tämän lajin ihmisten kannattaa ehdottomasti satsasta robotti-imuriin. Ne ovat kehittyneet, halventuneet ja muuttuneet todellisiksi haastajiksi perinteisille pölynimijöille, ja ne hoitavat imuroinnin myös silloin, kun et itse ole kotona.

Robotti on kaikin puolin perässä vedettävää näppärämpi. Se pitää pienempää ääntä, sen säilyttäminen vie vähemmän tilaa, sen pölysäiliön tyhjentäminen on helpompaa ja siistimpää, eikä se jätä vahingossa yhtä lattiansuikaletta imuroimatta. Alussa robotin siivouslogiikka näyttää kummalliselta, mutta kyllä siinä vinha järki on.

Testissä ollut Roomba 560 on halkaisijaltaan vajaat 35 senttiä ja korkeudeltaan yhdeksän senttiä. Se surraa helposti sohvien ja sänkyjen alle, ja sen mukana tulevien majakoiden avulla robotti pidetään siivoamassa yhdessä huoneessa. Roomba ei myöskään ime kitusiinsa mattojen hapsuja, ja se könyää vaivattomasti kynnysten yli.

Robotin ehkä ainoa huono puoli on se, että se ei osaa imuroida lattialistoja, mutta supertarkka siivoja hoitaa homman perässä mopilla tai rikkaimurilla. Toisaalta robotin käyttäminen on niin helppoa ja vaivatonta, että pölyä ei edes riitä listoille laskeutuvaksi.

iRobot Roomba 560
www.robokeskus.fi, www.kotirobotti.com