Äkkilähtö aurinkoon on helppo ja edullinen tapa hoitaa akuutiksi käynyttä lomakuumetta. Äkkilähtö sopii spontaanille matkailijalle, jonka tavoitteena on päästä nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti lomalle. Katso parhaat vinkit äkkilähtöjen etsimiseen!

 Löydä parhaat äkkilähdöt!

Rantalomia, kaupunkilomia, kaukomatkoja – äkkilähtö voi suuntautua minne vain. Äkkilähtö sopii spontaaniksi arjen piristykseksi tai yllätyslahjaksi ystävää ilahduttamaan.

Äkkilähtö aurinkoon on helppo ja edullinen tapa hoitaa akuutiksi käynyttä lomakuumetta. Äkkilähtö sopii spontaanille matkailijalle, jonka tavoitteena on päästä nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti lomalle.

Hyödynnä viime hetken tarjoukset

Äkkilähdöt ovat viimeisiä myymättä jääneitä paikkoja, joita matkanjärjestäjät kauppaavat alennettuun hintaan juuri ennen matkan alkamista. Edullinen hinta on myyjän näkökulmasta parempi ratkaisu kuin kokonaan tyhjäksi jäävä paikka lentokoneessa ja hotellissa.

Helpoimmin edulliset äkkilähdöt löytyvät Rantapallon äkkilähtöhaun avulla. Mukana palvelussa ovat kaikki suuret matkanjärjestäjät, joten voit olla varma löytäväsi parhaat tarjoukset helposti yhdellä haulla. Palvelu hakee kaikkien suurimpien matkatoimistojen sivuilta tuoreet äkkilähdöt ja listaa niiden tiedot kootusti yhdelle sivulle.

Voit listata lähdöt hakupalvelun avulla haluamallasi tavalla hinnan, kohteen, ajankohdan tai lähtökentän mukaan.

Rantapallon äkkilähdöt löydät osoitteesta www.rantapallo.fi/akkilahdot/.

Espanja on suomalaisten suosikkikohde

Suosituimpia äkkilähtökohteita ovat erityisesti Espanjan aurinkokohteet Costa del Solilla ja Kanariansaarilla. Myös Kreikan saaristo, Kypros ja Turkki kuuluvat suomalaisten äkkilähtösuosikkeihin. Kaukomatkankin voi tehdä äkkilähdöllä: talviaikaan tarjolla on runsaasti äkkilähtöjä Thaimaan rantakohteisiin.

Edullisia äkkilähtöjä on usein tarjolla myös Bulgariaan, Maltalle, Tunisiaan, Egyptiin, Portugaliin, Italiaan ja lukuisiin muihin lomakohteisiin. Tyypillisten rantakohteiden ohella matkatoimistojen valikoimassa on silloin tällöin myös eksoottisempia paikkoja: jos tuuri käy, voit lomailla äkkilähdöllä edullisesti vaikkapa Kap Verdellä tai Gambiassa.

Äkkilähdöllä pääsee myös kaupunkilomalle

Toisin kuin moni ajattelee, äkkilähdöt eivät automaattisesti ole vain rantalomia, vaan myös esimerkiksi New Yorkiin tai muihin kaupunkikohteisiin on säännöllisesti tarjolla äkkilähtötarjouksia.

New York, Miami ja Bangkok kuuluvat tyypillisiin kaupunkilomailijan äkkilähtökohteisiin.

Pakettimatka vai pelkät lennot?

Äkkilähdöt ovat tyypillisesti pakettimatkoja, jotka sisältävät sekä lennot että majoituksen.

Tarjolla on kuitenkin myös pelkkiä lentoja, jolloin matkailija huolehtii majoituksen järjestämisestä omatoimisesti. Useissa äkkilähtökohteissa se on helppoa, sillä äkkilähdöt suuntautuvat tyypillisesti suosittuihin lomakohteisiin, joiden hotellitarjonta on laaja.

Majoituksen etsimisessä auttaa Rantapallon hotellihaku, jonka avulla voit hakea edullisia hotelleja mistä tahansa maailmalta.

Äkkilähtöhintojen kausivaihtelu on suurta

Äkkilähtöjen tarjonta on vahvasti kausiriippuvaista. Matkojen hinnat riippuvat kulloisenkin ajankohdan tarjonnasta ja varaustilanteesta.

Tietyt ajat vuodesta ovat otollista äkkilähtöaikaa, mutta tarkkaa arviota hintatilanteesta ei koskaan voi tehdä etukäteen. Edullisimmillaan äkkilähdöt ovat tyypillisesti kevätkaudella toukokuussa ennen kesälomien alkamista.

Hintavimpia äkkilähdöt ovat koululaisten loma-aikoina ja silloin myös kohdetarjontaa on suppeammin kuin muulloin.

Kausivaihtelu koskee myös yksittäisiä kohteita: esimerkiksi Thaimaahan ei kesäkuukausina ole juurikaan äkkilähtötarjontaa, mutta talviseen aikaan Thaimaan kohteisiin on helppo löytää edullisia matkoja.

Nopeus on valttia äkkilähtöä etsiessä

Rantapallon äkkilähtöhaun tiedot päivittyvät hakumoottoriin suoraan matkatoimistojen järjestelmistä noin kymmenen minuutin välein.

Äkkilähtöpaikat ovat viimeisiä jäljellä olevia, joten niitä todellakin saattaa olla hakuhetkellä tarjolla enää muutama. Siksi kannattaa toimia nopeasti ja varata sopivalta vaikuttava matka välittömästi. Jo vartin miettiminen saattaa olla äkkilähtöä varatessa liikaa.

Minne vain, kunhan lomalle!

Kohteen merkitys ei äkkilähdön varaajalle välttämättä ole ratkaisevat: jos tavoitteena on viikko rentoa oleilua, niin välttämättä ei ole väliä tekeekö sen Espanjan vai Kreikan auringossa! Äkkilähdön jännitykseen kuuluu, että aina ei tiedä, onko ennakkoon kaavailtuun kohteisiin juuri oikealla hetkellä lippuja tarjolla.

Toisaalta myös moni samaa lempikohteeseensa aina palaava matkailija hyödyntää äkkilähtötarjouksia. Useisiin suosittuihin kohteisiin on tarjolla edullisia lähtöjä ympäri vuoden, ja esimerkiksi Rodokselle tai Teneriffalle voi luottaa pääsevänsä äkkilähdöllä melkein milloin tahansa.

Rantapallon viisi vinkkiä äkkilähdönmetsästykseen

1. Toimi nopeasti

Äkkilähtöostoksilla nopeus on valttia. Äkkilähtöpaikat ovat viimeisiä paikkoja, ja jos joku ehtii ennen sinua, voi varttitunninkin miettiminen olla liikaa. Ole siis valmis varaamaan matka välittömästi sopivan kohteen löydyttyä.

2. Älä lomaile sesonkiaikana

Edullisimmat äkkilähtöhinnat ovat yleensä tiettyihin lähtöihin sidottuja. Halvimmat liput löydät, jos pystyt joustamaan matkan ajankohdan suhteen ainakin päivän tai parin verran. Ajoita lomasi sesonkiaikojen ulkopuolelle.

3. Jousta kohdevalinnassa

Edullisimpia äkkilähtöjä etsiessäsi on avuksi, jos olet valmis lomailemaan muuallakin kuin tietyssä lempikohteessasi.

Saat moninkertaisen valikoiman halpoja matkoja valittavaksesi, jos et sido hakuasi yhteen tiettyyn kohteeseen. Jos Teneriffalle ei juuri lomaviikollasi ole halpaa matkaa tarjolla, niin entä jos kokeilisitkin naapurisaarta?

4. Matkusta pienellä joukolla

Helpoimmin äkkilähtöjä löytyy yksin tai kaksin matkustavalle. Suuremmallakin joukolla matkaan voi toki lähteä ja esimerkiksi nelihenkisen perheen on täysin mahdollista löytää edullinen äkkilähtöloma.

Kuitenkin viimeisiä paikkoja saattaa olla jäljellä vain muutama, ja silloin esimerkiksi yli viiden hengen kaveriporukan voi olla hankala saada paikkoja samaan kohteeseen.

5. Liity Facebookin Äkkilähdöt -ryhmään

Äkkilähtötarjouksia seurataksesi voit liittyä myös Facebookin Äkkilähdöt-ryhmään: www.facebook.com/akkilahto/.  Ryhmän jäsenenä saat parhaat äkkilähtötarjoukset ja matkaideat säännöllisesti poimittuina suoraan omaan FB-feediisi.

Lisää vinkkejä löydät Rantapallon äkkilähdöt-sivulta!